19 Mayıs Belediyesi tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilen 5.480 m2 arsa üzerinde, taban alanı 3.100 m2 olan toplam 8.250 m2 bina alanına sahip ve toplam 10 milyon Türk lirasına mal olacak olan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu inşaatında sona yaklaşıldı.

19 Mayıs’ta yüzme sporlarının gelişmesi ve 19 Mayıs’tan da yüzme branşında sporcuların ilçeyi ulusal ve uluslararası müsabakalarda temsil etmelerine zemin hazırlayacak olan yarı olimpik yüzme havuzunun inşaatı sürüyor.

Yarı Olimpik yüzme havuzunda çatı monte çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiği gözlenirken, elektrik ve su tesisatları ise tamamlandı. İnşaatı sık sık gezen ve çalışmaları yerinde inceleyen 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, inşaatın yaz aylarında tamamlanacağını belirtti.

Olimpik yüzme havuzunun gençlerimiz açısından son derece önemli olduğunu ve ilçemizde yüzme sporunda sporcuların yetiştirilmesine bu tesisin önemli katkı sağlayacağını söyleyen Başkan Topaloğlu; İlçemizde spor sevgisi ve bilincini kazandırarak çağdaş ve kaliteli yöntemlerle spor yapma alışkanlığını yaygınlaştırmak istiyoruz.’’dedi.

Kumcağız Mahallemizde yapımı devam eden Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda, 400 M2 ebatında yetişkin havuzu ve 96 M2 ebatında çocuk havuzu, 500 kişilik seyirci kapasitesi, fitnes salonu, saunası, vitamin barı, mesciti, fuayesi, dinlenme odaları, soyunma odaları, giyinme odaları bulunuyor.