Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkan seçildiği AK Parti 3'üncü Olağanüstü Kongresi sonrası basın toplantısı düzenledi.

Muharrem Göksel yaptığı açıklamada ilk önce olağanüstü kongrede Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkan seçilmesinin ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Samsun teşkilatlarından 27 kişinin olağanüstü kongrede oy kullandığını belirten Göksel, MKYK'ya ise Çiğdem Karaaslan ile birlikte Samsun'dan bir kişinin daha seçilmesi yönünde bir beklentilerinin de olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olağanüstü kongrede teşkilatların yenileneceği mesajını verdiğini hatırlatan Muharrem Göksel, "Samsun referandum seçiminde kendi oyunu korumuştur. Avrupa'da bizim propaganda yapmamızı engellemeye çalıştılar. AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan dünyaya karşı tek başına mücadele etti. Ama milletimiz bizim yanımızda oldu. Yeni dönemde daha güzel şeyler olacak. Allah inşallah yolumuzu açık eder. Bizler her zaman yük olmak için değil yük almak için varız."

AK Parti teşkilatlarında Ramazan Bayram'ının ardından delege seçimlerinin yapılacağını ve teşkilatların kongrelere hazırlanacağını belirten Muharrem Göksel, İl Başkanlığı kongresinde aday olup olmayacağı ile ilgili soruya ise "Her türlü göreve hazırız" yanıtını verdi.

AK Parti Samsun İl Başkanlığında basın açıklaması yapan Muharrem Göksel, FETÖ'nün siyasi ayağı ile ilgili gazetecilerin sorusuna ise "Biz iki defa teşkilatlarımızda FETÖ ile ilgili denetim yaptık. Bu denetimler sonucunda iki mahalle başkanı ve 1 meclis üyesini görevden aldık" diye konuştu.

Muharrem Göksel yaptığı açıklamada kongre sürecinde il yönetiminin de yüzde 100 değişeceğini söyledi.