Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başlayan törende Bafra Fen Lisesi'nden bir kız öğrenci şiir okudu. Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rahmi Şahin gün ile ilgilibir konuşma yaptı. Şahin şunları söyledi:

'' Türk'ün Anadolu'daki bin yıllık varlığını sona erdirmek isteyen merperyalist güçler, 1. Dünya savaşı sonunda ülkemizi dört bir yandan işgal ettiler. Bu işgal ile yetinmeyip, vatanımızı parçalamayaı amaçlayan serv anlaşmasını milletimize zorla kabul ettirmek üzere yunan ordusunu da Anadolu'ya sürdüler.

tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış, esarete alışık olmayan Türk milletinin bu işgale dur diyeceği şüphesizdi, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk ordusu Yunan ordusunu polatlı yakınlarında Sakarya'da 22 gün 22 gece süren, Dünya'nın en uzun ve en kanlı meydan muhaberesiyle yenerek, bozguna uğratmıştır.

19 Eylül, Muhabere meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakar ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. bu uğurda gazi ve şehilt olan kahramanlarımızı rahmetle anıyor önlerinde saygıyla eğiliyoruz."

Törene, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Türgut Türkmen, Bafra Jandarma Komutanı Binbaşı İlhan Güngör,  Bafra Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, Bafraİlçe Milli EğitimMüdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Ak Parti İlçe Başkanı TUncay Yurduseven, Bafra Gaziler Derneği Başkanı Rahmi Şahin ve üyeleri, Şehit Ailer ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mümine Ersin, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Başkanı Saadet Var  ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşların temsilcileri, Okul Müdürleri ve daire amirleri katıldı.

Oktay ZERRİN- Bafra