Fener Köyü sakinleri Samsun Büyükşehir Belediyesine ait iş makinelerinin çalışmasını engelleyerek yol kapattı. Köylerinin bir kısmının yollarının yapıldığını tarihi fenere giden yolun yapılmadığını belirten köylüler iş makinelerin yolunu kapatarak eylem yaptılar.

Fener Köyü sakinlerinden Tacettin Bayrak konu ile ilgili “Ben Fener köyü sakinlerinden Tacettin Bayrak Büyükşehir Belediyesi'nin burada bir asfalt çalışması var. Asfalt çalışması 8 kilometre olarak onaylanmış. İleride 50 hanemiz ve tarihi fenerimiz var çocuklarımız okula gidip geliyor. Fakat yollarımız çok berbat durumda gelen servisler bu yola girmek istemiyor. Sebze yetiştiriyoruz sebzelerimizi götürdüğümüzde üzerleri toz oluyor. Büyükşehir Belediyesi'nden rica ediyoruz bu asfalt çalışması 5 kilometre daha ileri gitsin” dedi.

Fener Köyü Muhtarı Hüseyin Şeker ise “ Biz bu köy yolunu yapılsın diye dilekçe verdik. Fakat başlama yerini bizim dilediğimiz gibi değilde köyümüze giriş taraftan beri yaptılar. Büyükşehir Belediyesi müdürüne söyledim bu şekilde yapılsın diye. Samsun AK Parti Milletvekili Orhan Kırcalı beye söyledim. Son evden başlanacak dediler fakat yine de kendi bildikleri yerden başladılar. Aşağıda 5, 6 hane var dediler fakat 50 hanemiz var tarihi fenerimiz var ama herhangi bir girişim olmadı” dedi.