MADALYONUN İKİ YÜZÜ

Devlet bir yandan gençleri teşvik amacıyla 50 bin TL'ye varan HİBELER dağıtırken, gençlerin okuyabilmesi için öğrenim kredileri verirken, öğrencilere yurt vs. barınma hizmetleri sunarken, bu uygulamayla hiç bağdaşmayan ve tamamen farklı anlamlara gelebilecek uygulamalara da maalesef imza atılıyor. 

H.O. adlı üniversite öğrencisi vatandaş banka hesabında bulunan ve akrabaları tarafından gönderilen 700-800 TL tutarındaki paraya haciz konulduğunu öğrenince şoke oldu.

Şoke olmasının ötesinde  nafakasını ve günlük iaşesini sağlayabilmek için gurbet elde okuyan bu üniversite öğrencisi genç 

kendi borcu da olmayan , ailesinden yıllar önce vefaat eden birine ait olduğu iddia edilen, aslında öyle bir borcun da olmadığını, ailesinin yakınları tarafından o borçlarında kapatıldığını bildiği H.O. " ne söyleyeceğimi bilemiyorum" diyerek sıkıntısını paylaştı.

Borçlu olduğu iddia edilen kişinin vefat ettiği sırada küçük bir çocuk olduğunu ifade eden H.O. sözlerine şu şekilde devam etti ; vergi dairesinden öğrenci nafakasına koyulan bu haciz karşısında insanlık vicdanı yerin dibine girmiş olsa da hukuken konunun çözülebilmesi için başlatılacak mücadele için okulumu mu bırakayım? 

Sınavlarıma girmeyip, vergi dairesinin 10 yıllar öncesine ait olduğunu söylediği, adıma kayıtlı olmayan, başka bir şirketin borcu olduğu anlaşılan ama o borçların da ödendiği bilinen bir işlemden dolayı geleceğimi mi heba edeyim? Eğer varsa bile çoktan zaman aşımına uğramış başklarına ait bir borç için neden ben cezalandırılıyorum?

Bu zulüm değil de nedir? Gençlerin hele hele kendilerine zekat dahi düşen öğrencilerin bu şekilde mağdur edilip süründürülmesini topluma nasıl izah edeceğiz?


Gurbette okuyan Bir öğrencinin  harçlığına haciz yoluyla bloke koymak eylemini gerçekleştiren Vergi Dairesini kamuoyunun vicdanına havale ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.