Dernek Başkanı Fatih Zeybek'in ev sahipliğinde, Esenler Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Ladik Tanıtımı ve Kaz Tirit (Serit) Programına'; Belediye Başkanı Selim Özbalcı'nın yanı sıra Ak Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Ak Parti Ladik İlçe Başkanı Fikret Baştan, Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Koca ile Ahmet Güçlü, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Sezgin Gümüş, İstanbul Ladikliler Derneği yönetim kurulu üyeleri, bir çok davetli ve Ladikliler katıldı.

Gecede konuşma yapan Belediye Başkanı Selim Özbalcı konuklara hoş geldiniz diyerek, programa olan yoğun katılım karşısında şaşkınlığını ve sevincini dile getirdi.

Özbalcı konuşmasında, "Samsun'da Ladikliler Derneğimizle tirit gecesi gerçekleştirmiştik. Bugün burayı böyle kalabalık görünce; burası mı Ladik, orası mı... açıkçası şaşırdım. Böylesi coşkulu bir kalabalığı bir araya getiren Dernek Başkanımız Sevgili Fatih Zeybek'e ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Yine ilçemizin tüm etkinliklerinde bizleri yalnız bırakmayan Büyük Kaptan Değerli Vekilimiz Sayın Fuat Köktaş Bey'e saygılarımı sunuyorum. Nüfus Ladik'te 17 bin. Ama Esenyurt’ ta da 17 bin. İstanbul'da yaklaşık 60 bin Ladikli var. Bayramlarda ilçemiz bu kalabalığı görüyor." dedi.

Ladik'ten selamlar getirdiğini söyleyen Özbalcı, "Değerli hemşerilerim, kıymetli kardeşlerim, sizleri böylesi coşkulu bir kalabalık halinde gördüğüm andan itibaren yüreğim pır pır etti. İnanın bambaşka bir havaya büründüm. Bir tarafta baş pehlivanlarımız, bir tarafta iş adamlarımız ve bir tarafta da Ladik'ten buraya gelmiş işini ve mesleğini devam ettiren kardeşlerimiz... Bizler sizlere memleketten bol bol selam ve soğuk hava getirdik. Hemşeri dayanışmasının en güzel örneklerinin yaşandığı bu gece de Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin." diyerek düşüncelerini dile getirdi.