İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifası ile başlayan Furya Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş,Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan izledi.

GÖZLER SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE

Kulislerde 13 Ak Partili Belediye Başkanı’nın daha görevden alınacağı konuşulurken ‘’Sırada Hangi Başkan var’’?sorusu gündeme geldi.İstifa ettirme yoluyla görevden alınacak başkanlar arasında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ında olduğu iddia ediliyor.

Aralarında Kocaeli ,Ordu,Bursa,Balıkesir,Samsun,Konya,Ankara Belediye Başkanlarının’dan olduğu 13 Başkandan istifasının istenildiği öne sürüldü. 13 Kişi arasında sayılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın Kasım Sonuna Kadar istifa ettirileceği gelen bilgiler arasında.

İddia ya göre Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın görevden alınma nedenleri arasında FETÖ İle Bağlantılı olan İş adamlarına İhale verilmesi ve Bu İhalelerin daha sonra FETÖ Kapsamında İptal edilmesi(Sabah Gazetesinde yayınlandı) İkiz Kulelerde yapılan usulsüzlükler gösteriliyor.

ÖDÜLÜ CUMHURBAŞKANI VERMİŞTİ

AK PARTİ Genel Merkezi tarafından 12 Eylül 2017’de düzenlenen Yerel Yönetimler Proje Yarışması’nda Samsun Büyükşehir Belediyesi,Kent ekonomisine katkı dalında Lojistik Köy Projesi ödüle layık görülmüş,Başkan Yılmaz ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden almıştı.

Öte yandan ödüllü başkanların görevden alınması ilk değil,AK PARTİ’li Su Başı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da Erdoğan’ın elinden ödül almıştı.daha sonra Cumhurbaşkanı tarafından görevinden alınmıştı.

CUMHURBAŞKANI GÖRÜŞMEDİ

Bilindiği üzere Bundan Kısa Bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzona gelmiş ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz’da Cumhurbaşkanı ile görüşmek için oteline gitmişti.Fakat Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmeyen Yılmaz, Cumhurbaşkanıyla görüşmek için Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'ı devreye sokmuş ama bir sonuç alamamıştı.