Bafra Belediye Kültür Merkezinde MHP'lilere konuşan Usta, yedi düven karşımızda bütün düşmanlarımız karşımız da ve böyle bir ortamda Milliyetçi Ülkücü hareketin temsilcileri olarak artık siyasi çekişmeleri bir kenara bırakıp bu ülkeyi daha iyi yönetilebilir ülke haline getirmek için gayret etmemiz gerekiyordu. Biz bu referandum sürecinde Milliyetçi Hareket Partisi olarak üç tür çalışma sürdürüyoruz bunlardan bir tanesi her milletvekili kendi çevresinde referandum sürecinde Türkiye konulu konferanslar veriyor.diğer çalışma ise istişare toplantılarımız, Türkiye genelinde istişare toplantılarımız sürüyor,diğer çalışmamız ise yine bu süreçte halkımızı milletimizi referandum sürecinde bilgilendiriyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi bu süreçte ülküçülüğünden hiç bir zaman taviz vermedi diyen Usta, ''Milliyetçi hareket partisinin çizgisi dümdüzdür, çizgimizden uzak olanlarla hiç bir zaman birlikte olmadık, bugün onlar bizim çizgimize geldiği için bugün anayasal değişikliğini birlikte destekliyoruz. 7 Haziran'da seçimlerinde tek başına iktidar çıkmadı, koalisyon hükümeti çıktı o gün sayın Devlet Bahçeli'nin bir sözü vardı 4 tane şartımız var bizim dedi bu dört şartımızdan bir tanesi neydi Anayasanın ilk dört maddesini değiştirilmesine ilişkin her hangi bir taleple bize gelmeyeceksiniz, eğer hükümet kurarsak anayasanın ilk dört maddesini tartışmayacağız dedik. bize bunu tahahhüt edin dedik, ve bunu bize şuan tahahhüt dahi etmediler. bir başka istediğimiz neydi çözüm süreci, biz yine bugün Milliyetçi Hareket partisi olarak bunun ilk açıklamadan itibaren sıkıntılı bir süreç olduğunu söylemiş ve bu sürecin sona erdirilmesini istemiştik, bunda iki temel duruşumuz ise şudur terörle müzakere edilmez, terörle mücadele edilir. o gün biz buna çözüm süreci değil ihanet süreci demiştik dedi.

Usta, bütün bu çalışmaların sonucunda yapmamız gereken şeyin Milli Birlik ve beraberliğimizin en üst seviyede sağlanmasını dile getirerek sözlerine şöyle son verdi, ''Türkiye uzun bir süredir, bir kutuplaşma içerisinde dir, toplumun çok fazla huzurlu olduğunu söyleyemeyiz, iç sıkıntılarımız bir taraftan, ekonomik sıkıntılarımız bir yandan, işsizlik almış başını gidiyor, esnafımız çok zor durumda böyle bir ortam da yaşıyor Türkiye. Diğer taraftan sistem tartışmaları siyaseti tıkamış durumda bakın 1982 yılından beri sürekli Anayasa değişikliği konuşuluyor artık genel başkanımızın deyişiyle sistem tartışmaları rejim bunalımına doğru gidiyor. bizim hassas olduğumuz bütün konuların garanti altına alındığı bir Anayasa değişikliği ile huzurlarınızdayız'' dedi.