Bafra’nın en gizemli adamlarından ve Bafra’nın paralel imamı' Olarak Bilen Faruk Doğan Kod isimli Bafra imamının bağlantıları kimler?

İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin çok yönlü bir çalışma içinde olduğunu biliyoruz. Öğrenildiğine göre, güvenlik kuvvetleri, örgütün sözde Bafra İmamı olan Faruk Doğan ile bağlantılı çalışan ‘abiler’ ve ablaları birer birer tespit etmeye çalışıyor ve bütün bağlantıları mercek altına alınıyor.

Bu kişilerin de önümüzdeki günlerde yargı önünde hesap vermeleri bekleniyor.

‘’Himmet’adı altında para topladığı bildirilen Bafra İmamı Faruk Doğan nın Almanya’ya kaçtığı ifade ediliyor.

 

Özel Bir DERSHANESİNDE MÜDÜRLÜK YAPTI

Bafra imamı olarak bilinen Faruk Doğan 2012-2014 yıllarında paralel yapıya ait Sakarya Dershanesinde müdürlük yaptığı ifade edildi.

Faaliyetlerini büyük bir gizlilik içinde yürüten Faruk Doğan günlük hayatta gerçek ismini kullanırken örgüt adına yürütülen tüm eylem ve faaliyetlerde ise kod ismini kullanıyordu. Alt kadroları bile imamın gerçek ismini bilmiyorlardı.

 

EĞİTİM KURUMLARINDA GÖREV ALIYORLAR

Kamuda çalışanlar ve kendi işi olanlar haricinde Bafra imamı faaliyetlerini, kendisine ait eğitim kurumlarında yönetici ve öğretmen olarak görevlendirerek gizlediği belirtiliyor. Bunun neticesinde devlet tarafından el konulan Yıldız koleji (Sakarya Dershanesi) öğretmenlerinden 4 ü tutuklanmıştı.

Bafra imamının alt kadrosu olarak bilinen 3 yöneticinin de şuan kaçak olduğu iddia ediliyor.

BAFRA YAPILANMASI       

Bafra imamı ve alt kadro yapılanması görevli olduğu alanın paralel idari yöneticisi konumunda bulunuyor.

Bafra yapılanmasında iş adamları, yargı ve polis, öğretmen ve yönetici olarak 4 aşamadan oluştuğu iddia ediliyor ve bunlara bağlı çalışan ablalar ve abiler olduğu söyleniliyor.

Bu zamana kadar örgütün Bafra şemasına ulaşılamamıştı, sadece bilinen Faruk Doğanın ilçe imamı olduğu idi.

Fakat tutuklanan bir Fetö üyesinin konuşmasının ardından her şey gün yüzüne çıkmaya başladı. Alınan bilgi doğrultusunda 28 Temmuz günü Emniyet teşkilatı 6 ev ve3 iş yerine eş zamanlı operasyon yaparak örgüte ait evrak ve dokümanlara ulaştı.

28 TEMMUZ DA YAPILAN OPERASYON HER ŞEYi GÜN YÜZÜNE ÇIKARTI

Bafra’da himmet, bağış adı altında topladığı paralar ve araziler örgütün hesabına değil iş adamlarının hesaplarına aktarılıyordu. Bunun neticesinde Bafra’da tutuklanan bir iş adamının üzerine çok sayıda gayrimenkul ve arsalar çıktığı iddia ediliyor.

İş adamlarının üzerinden bu kadar gayrimenkul ve para çıkmasının ardından Bafra savcılığı, Bafra Ticaret odasına yazı yazarak tutuklu bulunan iş adamlarının üzerine şirket olup olmadığı, varsa bu bilgilerin tapuya gönderilmesini şirketin ya da kendi üzerine gayrimenkulleri varsa bunlara şerh koyulmasını istedi ve çok sayıda iş adamının gayrı menkullerine ve banka hesaplarına tedbir koyulmuş olduğu bilgisine ulaştık.

 

Bafra’da örgüte kimler nasıl imkânlar tanımış, hangi araziler örgüte peşkeş çekilmiş, halka toplantılarına kimler neden ve kimin aracılığıyla katılmış bunların tümü yapılan çalışmalarla birlikte pek yakında deşifre olacak.
 İDDİA EDİLEN BAFRA İMAMI 


 

Bölüm:1

Yazının devamı gelecek