Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Aydınlık Gazetesi'nin Adil Öksüz ile ilgili yayınladıği haberde şahsını hedef alan iddialarla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

AK Parti Samsun İl Başkanlığında basın mensupları ile toplantı yapan Fuat Köktaş, firari FETÖ'cü Adil Öksüz'ün Samsun'dan kaçırıldığı iddiasını gündeme getiren Aydınlık Gazetesi'nin kendisini de hadef alan haberi ile ilgili açıklamalar yaptı.

Fuat Köktaş, Adil Öksüz ile ilgili ortaya atılan iddiada Aydınlık Gazetesi'nin yayınladığı habere dava açtığını belirterek "Bu iddiayı gündeme getiren ve bu asılsız iddiaların yayınlanmasını sağlayan Samsun'da ki bağlantıları da biliyorum. Kimsenin yaptığı kimsenin yanına kalmayacak" dedi.

BUNUN ARKA PLANIDA VAR

Bilindiği üzere Aydınlık Gazetesi 16 Nisan referandum seçiminden önce 'Adil Öksüz'ü AKP Milletvekili Kaçırdı' başlığı ile bir haber yayınlamıştı. Aydınlık Gazetesi yayınladığı haberde Adil Öksüz'ü AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'ın kaçırdığını gündeme getirmiş bu konu ile ilgili MOBESE kayıtlarının olduğunu öne sürmüştü. Ancak Aydınlık Gazetesi, gündeme getirdiği iddia ile ilgili ne bir belge ne de bir MOBESE kaydı ortaya koyabilmişti. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu'da söz konusu iddia ile ilgili açıklama yaparak Aydınlık Gazetesi'nin Adil Öksüz ile ilgili gündeme getirdiği iddiaları yalanlamıştı.

Referandum seçiminin ardından Aydınlık Gazetesi'nin kendisi ile ilgili gündeme getirdiği haber ile ilgili AK Parti Samsun İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyen Fuat Köktaş, "Bunun arka planı da var. Dayanak olarak baktığımızda yerel yayınlara dayanak gösteriyorlar. Biz oradan aldık, buradan aldık diye ifadeler duyuyoruz. Bu bizim şahsımızı itibarsızlaştırma çalışmaları kapsamında yapılan haberde Cumhuriyet Başsavcılığıda bu işin içerisine dahil edilmiş. Cumhuriyet Başsavcılığıda hemen anında refleksini göstererek böyle bir kaydın yada ifadenin yada böyle bir şahsın buradan gittiği ile ilgili bir kaydın olmadığını açıkladı. Burada bile ince bir siyaset izlendiğini görüyoruz. Haberi yaparken yapıyorlar, karalama haberini ama böyle tekzip yalanlamayı da gündem oluşmasın diye yapmak istemedik diyenler oluyor. Burada iyi bir niyet aramıyorum. Haberin tamamının asılsız ve mesnetsiz olduğunu söyledik. Burada gerçekten FETÖ ile mücadele etme düşüncesi varsa, bu belgeleri bir başka yere servis yaparak yada kendi köşelerinde yazarak sonuç almadan ulusal bir gazetede yayın yapmanın bence doğru yanı yok. Demekki ellerinde bir belgeleri yok. Belgesi olanların müracat etmeleri gereken yer savcılıktır. Peki nedir bu diye sorarsanız. İki çeşit siyasetçi vardır. Bir çok üst düzey bilgi ve donanıma sahip siyasetçi olur, birde siyasetçi vardır tarlada arazide yetişmiştir. Ben taban siyasetinden yanayım. Samsunda kazanmış Samsun'da büyümüş, Samsun'un gelişmesi için katkı sağlamış bir siyasetçiyim.

BUNLARIN HEPSİ İFTİRA

Bu işi tezgahlayanlar birilerine ön açmak isteyenler, milletin içerisinde yaşayan siyasetçiyi çok hazmedemiyorlar. Özellikle de şunu söylemek istiyorum. Bunlar geleceklerini makamlarını, mevkilerini şahsıma istnat etmiş iftira mahiyetinde ki sözleri kendi gelecekleri için yapıyorlar. Bu çürümüş insanlar kendi hainliklerini başkalarına iftira atarak yürütüyorlar. Bunu yapanlar ve bunu yaptıranlar ve bu organizenin içerisinde olanlar, şunu bilsinler bunu bizde biliyoruz kimin yaptığını, Samsun'da ki uzantılarını biliyoruz. Bunlarla mücadelemiz sonuna kadar hem hukuki hem siyasi olarak devam edecek. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Cumhuriyet Savcılığı bu olayla ilgili reisen soruşturma başlattı. Bizlerde bu anlamda 20 tane şikayet dosyası verdik. Bunların bir kısmı tekzip, bir kısmı ceza davası, maddi tazminatlardır. Yaklaşık 20'nin üzerinde şikayet dosyası ile savcılığa müracaat ettik. Ama birileri suç atıyor bizi bu işe bulaştırmaya çalışıyorlar. Bu konularda bizim başımız dik ve alnımız açık. 17 Aralık olaylarından sonra bir gecede sabaha kadar 20 bin kişiyi Çarşamba Havalimanında Cumhurbaşkanımız o gün ki Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a destek olan biriyim. 17 ilçenin 16'sını AK Partili yapan il başkanıyım. Eğer biz bunların anlattıkları gibi biri olmuş olsaydım, bu kadar mücadeleyi neden yaptım. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iki saat uyku ile çalıştım. Bana o zamanlar paralel yapıya bu kadar sert konuşma diyenler, yahu çok incitiyorsunuz karşı tarafı diyenler bugün benden fazla FETÖ karşıtı kesilmişler. Bunları ben lağım farelerine benzetiyorum. Bunlar kavgadan, kaosdan beslenen lağım fareleridir. Bunlarla mücadelem sürecek."