Samsun’un tüm ilçelerindeki Anadolu İmam Hatip Liselerinde öğrenim gören son sınıf öğrencilerinden belirli kriterlere göre tespit edilen 110 öğrenci,yoğun bir ders programı ile 10 günlük kamp sürecini tamamladı. Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen tarafından uygulamaya geçirilen eğitimde farkındalık oluşturan YGS kampı projesi, akademik başarının arttırılması yanında, farklı bölgelerden gelen öğrencilerin kardeşlik çatısı altında tanışma ve kaynaşmaları, birlik ve beraberlik şuurunun oluşturulmasını sağladı.

Samsun genelindeki bütün imam hatip liselerinden gelen öğrencilerin katıldığı ve öğrencilerin yatılı olarak kaldığı “İmam Hatipliler YGS Kampında” projesinde, Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve Adım Adım Başarı programında yer alan öğretmenler görevlendirildi. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan ve büyük bir başarı ile sonuçlanan YGS kampı projesi, bilindiği kadarıyla ülke genelinde alanında ilk olma özelliği taşıyor. Proje kapsamında öğrencilere, günde üç saat deneme sınavı, bir saat kitap okuma, altı saat ders anlatım programları ve üç saat etüt olmak üzere yoğun bir ders programı uygulandı.

İmam Hatipliler YGS Kampında”  projesini yerinde incelemeye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, etüt odalarını gezerek öğrencilerle sohbet etti. Proje ile ilgili konuşma yapan Esen, “ Ülkemizde ilk defa İmam Hatipli gençlerimizin bir araya gelmesiyle gerçekleştirilen bu kampta hedeflerimize ulaşmak bizleri ayrıca memnun etmektedir. Bu kampta gençlerimiz akademik başarılarına yönelik çalışmaların yanında sosyal ve kültürel faaliyetler de gerçekleştirdiler. Bizim için önemli olan da zaten bu. Akademik başarının yanında sosyal ve kültürel yönden kendisini geliştirmiş nesiller yetiştirmek amacımız. Bu kampa seçilen öğrencilerimizin çalışmaları ve memnuniyetleri de bizlere doğru yolda olduğumuzu göstermektedir.” dedi.

 

LYS Kampı da İstiyoruz

Samsun İl Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından faaliyete geçirilen“İmam Hatipliler YGS Kampında” projesi öğrencilerden büyük beğeni topladı.  YGS kampı ile ilgili değerlendirme yapan öğrenciler. “Biz daha gelmeden belli bir program oluşturularak bizleri sistemli bir şekilde çalışma ortamı hazırlanması çok hoşumuza gitti. Yaklaşık on gündür kamptayız, ders anlatmadan tutun etütlere kadar her şey mükemmel olarak yapıldı. Aynı projenin LYS’de de uygulanmasını istiyoruz.En önemlisi de farklı arkadaşlarla aynı ortamda dayanışma ve yardımlaşma içinde çalışmaktı. Bu kamp bize düzenli çalışma ile başarı kazanabileceğimizi öğretti. Burada kazandığımız çalışma alışkanlığımızı devam ettireceğiz.”Dedi.

Bize bu imkanları sağlayan İl Milli Eğitim Müdürümüz Coşkun Esen’e çok teşekkür ederiz. Böyle projeler sayesinde kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Samsunumuzun ismi eğitimdeki başarılar ile duyuracağız. Bu uygulamanın çok faydalı olduğunu düşünüyoruz,  LYS kampı da istiyoruz” diye konuştular.