Samsun’un Bafra İlçesi İshaklı Mahallesi, Gençlik Caddesi üzerinde Bafra Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hüseyin Çapoğlu idaresindeki 34 KF 254 plakalı otomobil park halinde duran 55 LK 780 plakalı otomobile çarptı. Olay yerine gelen polis ekiplerine zor anlar yaşatan, görevli trafik polisine hakaret ettiği iddia edilen Bafra Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hüseyin Çapoğlu ekiplerin işlem yapmasına izin vermedi. Ekipler tarafından kelepçelenerek gözaltına alınan Hüseyin Çapoğlu'nun alkollü olduğu iddia edildi.

OLAYLA İLGİLİ GELİŞME YAŞANDI

Kelepçe Takılan Bafra Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hüseyin Çapoğlu’nun olay yerinde yapılan alkol muayenesinde 210 Promil alkollü olduğu işlem yaptırmamak için Polise mukavemet de bulunduğu ve bu yaşananlarında Tutanaklara geçtiği iddia edildi.

SAVCILIĞI GÖNDERİLDİ

Alkollü araç kullanarak Maddi Hasarlı Trafik Kazasına karışma,Polise İşlem Yaptırmamak için Polise Mukavemet’de bulunma Suçlarından dosyası Soruşturma Açılması İçin Bafra Emniyet Müdürlüğü tarafından Bafra Cumhuriyet Başcavcılığına gönderildi.

SAVCILIK İNCELEME BAŞLATTI

Bafra Cumhuriyet Başsavcılığının Çapoğlu Hakkında Soruşturma başlatabilmesi için Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel’in izin vermesi gerekiyor.Edindiğimiz bilgiye göre Savcılık tarafından dosya hafta içinde kaymakamlığa gönderilecek Kaymakam Türkel’in izin vermesi halinde Savcılık Çapoğlu hakkında Alkollü araç kullanmak ,Maddi hasarlı kazaya karışmak ve Polise mukavemet suçlarından soruşturma başlatacak.

YASA NE DİYOR

765 sayılı Türk Ceza Kanununun 243 ve 245 inci maddeleri ile 1412 sayılı Ceza Muhakemeleri Usulü Kanununun 154 üncü maddesinin dördüncü fıkrası kapsamında memurlar ve diğer kamu görevlilerinin işledikeri suçlardan dolayı yargılanabilmeleri için İlçede görevli memurlar ve diğer kamu görevlileri hakkında Soruşturma açılabilmesi için Kaymakam tarafında onay verilmesi gerekiyor.