AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı Samsun ve ilçelerinde bir dizi programa katıldı.  TBMM tatilde olduğunda daima Samsun’a gelen Kırcalı, Bafra’da;  Bafra musiki cemiyeti "BAFSAK" Bafra fotoğraf sanatı kulübü " renklerin dansı " isimli 9. Karma fotoğraf sergisini ziyaret etti. Kalabalık bir heyetle Kızılırmak Kuş cennetinde incelemelerde bulundu. Cenazelere iştirak etti. Samsun Tonyalılar yardımlaşma ve dayanışma derneğimizin düzenlemiş olduğu programa katıldı. AK parti Genel Başkan yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile birlikte Alaçam ilçesinde Mubadele müzesi ve Tarihi evlerimizi gezerek değerlendirmelerde bulundular. Kırcalı Samsun AK Parti İl başkanlığının düzenlemiş olduğu 74. Danışma meclisi toplantısına katıldı.

AK Parti Samsun Milletvekili ziyaret ve incelemelerinde sonra şunları söyledi: AK parti ailesi olarak anayasa değişikliğinde Milletimize sevdalıyız, bu nedenle evet diyoruz. Milletimize inanıyor ve güveniyoruz. Biz neden evet dediğimizi TBMM’de ifade ettiğimiz gibi meydanlarda da hemşerilerimize ifade etmeye çalışacağız. Anayasa değişikliği ile ülkemizin kazanımları olacaktır. AK parti olarak bu kazanımları çeşitli basılı evraklar ve yollarla halkımıza ulaştıracağız. . Anayasa değişikliğinin tüm maddelerini halkımıza anlatacağız. Biz milletimize sevdalıyız, Her şey milletimizin önünde olacaktır. Kimse halkımızı rejim değiştiriyor diye kandıramayacak insanlarımızı kutuplaştıramayacaktır.

AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı Anayasa değişikliğinin getirdiği faydaları 7 başlık halinde şöyle özetledi:

KALICI SİYASİ İSTİKRAR

İki seçim arasında (5 yıl) kesintisiz icraat olacak, uzlaşma kültürü gelişecek, hükümet kurulmama sorunu olmayacak, hükümete güvenoyunu milletimiz verecektir

HIZLI VE ETKİLİ İCRAAT

Hızlı ve etkili yönetim; ekonomik büyüme, refah ve kalkınmanın garantisi olacak.  Hızlı karar alan, hızlı icraat ve reform yapan, etkin bir yönetim modeli oluşacak. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan,
gelişmelere ayak uyduran, kurumların hızlı çalışmalarını sağlayan bir işleyiş hakim olacak. Bürokrasi azalacak, büyüme hızlanacak. 2023 ve ötesine uzanan hedeflerimiz ivme kazanacak.

GÜÇLÜ YASAMA GÜÇLÜ İCRAAT

 Devletin gerçek sahibi millet olacak.  Yönetimde çift başlılık ortadan kalkacak. Hükümet icraat yapacak, Meclis kanun yapacak ve hükümeti denetleyecek. Meclis ve hükümet gerçek anlamda ayrılmış olacak. Meclis ve hükümeti, her ikisini de millet seçecek ve denetleyecek

GÜVENLİ VE HUZURLU TÜRKİYE

Güçlü hükümet, huzurun, güvenliğin ve özgürlüğün teminatı olacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi terörle mücadelemize güç katacak. Kurumsal yenilenme sayesinde güvenlik politikalarımız daha etkin şekilde işletilecek. Terörle etkin mücadele edilecek.  Terör Türkiye’nin gündeminden düşürülecek. Güvenlik politikalarında hızlı ve etkin karar alınacak.  İnsanımız özgürlüklerini güvenli bir ortamda yaşayacak.

 GÜÇLÜ MECLİS GÜÇLÜ TEMSİL

Meclis asli işlevi olan yasa yapmaya odaklanacak ve hükümeti millet adına denetleyecek. Yasa teklifleri milletvekilleri tarafından verilecek, Meclis aynı zamanda seçilmiş Cumhurbaşkanı’nı ve kabinesini denetleyecek. Milletvekili, kendi seçmeniyle sürekli temas halinde olduğu için, halkın beklentileri kanunlara daha fazla yansıyacak.  Kanun yapımında Meclis iradesi hakim olacak.

BİRLİK VE UZLAŞMA

Cumhurbaşkanı yüzde 50’nin üzerinde bir oy ile doğrudan halk tarafından seçileceği için, siyasette birliktelik artacak, kutuplaşma azalacak.  Hükümet ve Meclisin uyumu önem kazanacak.  Karşılıklı seçim yenileme yetkisi, hem Cumhurbaşkanı’nın hem Meclisin birlikte seçimleri yenilemesi anlamına geliyor.  Birlikte seçimleri yenileme ihtimali, krizlerin uzlaşma yolu ile çözümünün yolunu açacak.  Geçmişteki hükümet krizleri tarihe karışacak. Siyasette daha sorumlu, daha akılcı, daha uyumlu bir anlayış hakim olacak.

GÜÇLÜ YÖNETİM GÜÇLÜ TÜRKİYE

Güçlü hükümet sistemi, ülkemizi bölgesinde ve küresel siyasette daha etkili bir konuma yükseltecek.
 Bölgesel ve küresel barış ile istikrara katkımız artacak. Suriye’deki Fırat Kalkanı Operasyonu
örneğinde görüldüğü gibi, uluslararası işbirliği ve terörle mücadele imkânları genişleyecek Uluslararası sorunların çözümünde söz ve hak konusunda elimiz güçlenecek Öncü ülke olma hedefimiz, yeni yönetim sistemimizle birlikte daha kısa sürede gerçekleşecek. Sorun çözen, güçlü bir ülke olarak bölgede etkinliğimiz artacak.