Özel Bafra AK Okulları; Kızılay işbirliğinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kan bağışı konusunda duyarlılık oluşturmak ve yetişme çağındaki öğrencilere toplumsal bilinç aşılamak amacıyla Özel Bafra AK Okulları olarak Kızılay ile işbirliğinde kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirten Okul Müdürü Saim Yıldız; kan bağışında bulunan herkese teşekkür etti. Kan bağışı etkinliğine Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Veliler, Öğretmenler, okul idaresi ve vatandaşlar katıldı.

Kan bağışı etkinliğine katılan Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel; Kan Bağışının önemine vurgu yaparak gösterdikleri bu duyarlı davranış nedeniyle Kan bağışında bulunan herkese teşekkür etti.

Özel Bafra AK Okulları kan bağışı kampanyasında; veliler birer, birer kan bağışında bulunurken öğrenciler okula gelen herkesi kan bağışına davet etti. Öğrencilerin bu isteklerini kırmayan veliler kan vermek için Türk Kızılay Kan bağış aracının önünde kuyruk oluşturdu. Öğrenciler velilere şu açıklamalarında bulundular. Öğrenciler; “Bizim okulumuzda Değerler Eğitimi projesi kapsamında kan bağış etkinliğini düzenledik. Siz de bizim bu etkinliğimizde yer almak ister misiniz? Sorusuna karşılık duyarlı vatandaşlar da etkinliğe destek verdi.

Özel Bafra AK Okulları Kan bağışı etkinliğine katılan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’e ilgi gösteren öğrenciler Başkan Şahin’i okul girişinde karşıladılar. Belediye Başkanı Zihni Şahin; “Bugün burada ‘Bağışlanan 1 ünite kan 3 kişinin hayatını kurtarabilir’ sloganıyla Bafra AK Okulları adına kan bağışı düzenlemişler. Bu örnek bir çalışmadır. Çocuklarımız bu etkinlikte velilerimize öncülük ediyorlar. Ben burada bu etkinliği gerçekleştiren okul müdürümüz ve okul idaresi başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizi ve velilerimizi yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.