Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin FETÖ/PDY'nin emniyet yapılanmasına yönelik gerçekleştirdiği operasyonda, aralarında polis memuru ve rütbeli polislerin de bulunduğu 70'i tutuklu 108 sanığın yargılanmasına bugün 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

TUTUKLU SANIKLARIN TAMAMI
Haklarında 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'TBMM'yi ortadan kaldırma veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme', 'Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme', 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' ve 'terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet etme' suçlarından dava açılan tutuklu sanıkların tamamı duruşmada hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan ise bir kişi katılmadı.

CEMAATİN DÜZENLEDİĞİ PİKNİKLER
Mahkeme heyetine ifade veren ve duruşmaya Giresun Cezaevi'nden SEGBİS ile katılan tutuklu sanık Mehmet K., üzerine atılan suçlamayı kabul ederek, "Etkin pişmanlık yasasından faydalanmak amacıyla savcılıkta ve hakimde ifade verdim. Cemaatin toplantılarına katıldım. Komiserlik sınavına girmeden önce soruları aldım. ByLock kullandığım da doğrudur. Emniyetteki fotoğraflardan ve sosyal medyadan teşhis ettiğim ve toplantılara katılan meslektaşlarımın isimlerini de verdim. İsmini verdiğim arkadaşlarla toplantılara katıldık. Bazılarıyla da cemaatin düzenlediği piknikte bir araya geldik. Toplantılarda Fetullah Gülen'in kitapları okunur ve dini içerikli konular konuşulurdu" dedi.

FETULLAH GÜLEN İMZALI BELGE
Daha sonra söz alan Mehmet C. ise, "Evimin aranmasında ele geçen Fetullah Gülen imzalı belgenin evime nasıl geldiğini bilmiyorum. Diyarbakır veya Ankara'da görev yaptığım sırada Türkçe Olimpiyatlarına katıldım. Bu belge bana stantlarda verilmiş olabilir. Belgeyi evimde bilinçli olarak tutmadım" diye konuştu.

Mahkeme heyeti bugünkü celsede toplam 26 tutuklu ve tutuksuz sanığın ifadesini aldıktan sonra duruşmayı yarına erteledi.