Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Bafra Ülkü Ocakları 2016 Yılı Faaliyet videosunun sunumu yapıldıktan sonra; Orta Öğretim Teşkilatından Serhan Gür “ O Şehidin Ardından/ Ülküdaş” adlı şiiri okudu. Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hayatını anlatan Belgesel sunumu yapıldı.

Ülkü Ocakları Bafra İlçe Başkanı
Osman Osma bugünün anısına şu konuşmayı yaptı:

“Değerli  başkanlarım, dava arkadaşlarım ve Genç Bozkurtlarım;

Bugün burada, 20 Şubat 2015 tarihinde Ege üniversitesinde, bölücü terör örgütünün öğrenci kılığına girmiş militanları saldırısıyla şehit olan Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi,  Ülkü Ocakları üniversite birim başkanımız, ülküdaşımız, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu Hakk'a varışının yıldönümünde anmak için toplanmış bulunuyoruz.

4 Ocak 1968'de kaybettiğimiz, Ülkücü hareketin ilk şehidi olan Ruhi KILIÇKIRAN'dan, son şehidimiz Fırat Yılmaz ÇAKIROĞLU'na değin, kutlu Ülkü dâvâsının tüm şehitlerine yüce Allah'tan rahmet diliyorum. 

Türk devleti ve Türk milletinin bekâsı için her durum ve şartta hazır olan ülkücü hareket, bu son ve aziz şehidiyle bunu bir kez daha göstermiştir.

Lâkin en büyük arzusu okuduğu üniversitede akademisyen olarak vatanına ve milletine hizmet etmek olan bu gencimize, bölücü hainler fırsat vermemiş ve yüce Allah ona şehitlik makamını nasip etmiştir.

Şimdi biz inanıyoruz ki onun bir kez daha kaldırdığı bu kutlu bayrağı binlerce Fırat'lar taşıyacak ve onun yarım kalan hayallerini gerçekleştirmek için hep birlikte mücadele edeceklerdir.

Ülkücü gençlerimizin yolu ilim, irfan, imân ve inanç yoludur. Gençlerimizi şiddet ve fitne ortamına çekmek isteyenler başarılı olamayacaklardır. Ülküdaşlarımız  bu oyuna gelmeyecek ve asli vazifelerinden bir an bile geri durmayacaklardır. Lâkin bu noktada, devletimizin güvenlik birimleri de gerekeni yapmalıdır. Son yıllarda üniversitelerimizde terör olayları artmıştır. Biz ülkücü hareket mensupları olarak, üniversitelerimizde terör ve terörist istemiyoruz. Devlet'imizden bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz. Ayrıca herkes bilmelidir ki geç gelen adalet, adalet değildir. Fırat Yılmaz Çakıroğlu davası halen daha sonuçlanabilmiş değildir. Mahkemeler ertelenmektedir. Suçular tam olarak ortaya çıkarılamamıştır. Ve olayın iç yüzü, arkasındaki karanlık eller ve işbirlikçileri hâlen daha bilinmemektedir.

Biz Türk adaletine güveniyoruz. Ama yine de tekrar tekrar söylüyoruz. "Geç gelen adalet, adalet değildir".

Bizim yolumuz peygamber efendimizin, Hoca Ahmet Yesevi'lerin, Hacı Bayram Veli'lerin yoludur. Bizim yolumuz Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in, Dursun Önkuzu'ların, Selçuk Duracık'ların, Süleyman Özmen'lerin, Yusuf İmamoğlu'ların ve dahi isimlerini sayamadığımız nice şehitlerimizin; büyük insan, karakterin ve cesaretin timsali, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun yoludur.  Bizim yolumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yoludur.  Allah cümlesine rahmet eylesin.

Sözlerime son verirken bu anlamlı gecenin hazırlanmasın da emeği geçen Ocak yöneticilerime ve genç Bozkurtlarıma teşekkür eder;  siz değerli dava arkadaşlarıma saygılarımı sunuyorum. Rabbim birlik beraberliğimizi daim etsin. Allaha emanet olun.”, dedi. Program Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dualarla son buldu.

Programa MHP Bafra İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş, MHP Alaçam İlçe Başkanı Erdinç Gül, Türkav Bafra Şube Başkanı Sami Keskin, Türk Eğitim-Sen Bafra İlçe Başkanı Hakan Eroğlu, Alaçam Ülkü Ocakları Başkanı Hamit Duman, Bafra Belediyesi MHP Grubu Meclis Üyeleri Hakan Aytünür ve Sefer Uyar ve Teşkilatlarda yer alan yöneticiler katıldı.