CUMURBAŞKANI SORUMLU HALE GELİYOR.

Mahalle gezilerinde Konuşma yapan Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Yurduseven`, “Anayasa değişikliği ile ilgili 18 maddeyi sizlere verdiğim broşür ile bakmanızı istiyorum. Bu 18 maddeyi eskisi ve yenisi olmak üzere sizlere takdim ediyorum okuyun arada hiçbir fark yok, bahsedilen diktatör gibi hiçbir sey yoktur. Şuan ki yasaya göre Cumhurbaşkanı vatana ihanet dışında sorumsuzdur. Yeni sistemde ise denetim mekanizması ve Cumhurbaşkanını sorumlu hale getiriliyor. Böylece Meclisin Cumhurbaşkanı ile birlikte yardımcı ve bakanları denetlenebilecek. Ceza gerektiren durumlarda Cumhurbaşkanı Yüce Divanda yargılanabilecek.


ORTALAMA 1,5 YILDA BİR SECİM YAŞADIK.

Bakıldığında ABD'de 228 senede 45 başkan geldiğini belirten Yurduseven, Türkiye Cumhuriyeti'nde ise 94 yılda 65 hükümetin görev yaptı. Ortalama 1,5 yılda bir secim yaşadık. Böyle bir sistemle Türkiye yoluna devam edemez. Böyle bir sistemle ekonomi büyüyemez. Türkiye büyümez çok kısa geçmişe bakıldığında, Süleyman Demirel-Tansu Çiller, Ahmet Necdet Sezer-Bülent Ecevit dönemlerinde yaşananları hepimiz bilmekteyiz. Daha geri gidin, hatta Adnan Menderes-Celal Bayar, hepsinin arasında sorun çıktı. Bu sitemden hep Türkiye zarar gördü şeklinde konuştu.

18 YAŞINDA TARİH YAZAN ÇOK ECDATLARIMIZ VAR.

18 Yaşında milletvekili mi olur diyenlere bir cevap verelim daha önce seçilme yaşı 30 yaştı, biz bunu 25 düşürdük, şimdi “Hayır” diyenler sanki 8 milyon gencimiz milletvekili olacakmış gibi, konuşuyorlar. Öyle bir durum söz konusu değildir. 18 yaşında kaç evladımız vekil olabilir ki! Bizim tarihimizde 18 yaşında tarih yazan çok ecdatlarımız var bunu da unutmamak lazım. Bir başka hususta 18 yaşında çokçuklarını emekli edecekler, buda koca bir yalandır. Emeklilik yaşı aynıdır vekiller için ayrı emeklilik yok