Samsun'da görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile çalışanları, Canik Belediyesi tarafından 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen yemekte bir araya geldi. Altın Meşe Park'ta verilen yemeğe Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkan Yardımcısı Alican Usta, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Müdürü Musa Öztürk, ulusal ve yerel basının temsilcileri ile çalışanları katıldı.

 

'BASIN KALKINMADA ÖNEMLİ'

Yemekte yaptığı konuşmada basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Başkan Osman Genç, basının da milli olması gerektiğine işaret etti. Başkan Genç, "Basın, milletin ortak sesidir. Gazeteci demek, halkın sesi olabilmek demektir. Gazetecilik, fedakarlık ve sorumluluk isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, ülkemizin olduğu gibi şehrimizin de sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır" dedi.

 

'GAZETECİLER YOL ARKADAŞIMIZ'

Basının, halkla aralarındaki en önemli köprü olduğuna işaret eden genç, "Gazetecileri yol arkadaşımız olarak görüyoruz. Dolayısıyla basınımızı her zaman önemsiyoruz. Geniş bir katılımla gerçekleştirdiğimiz Samsun Basın Çalıştayı da bunun göstergesidir. Gazeteci arkadaşlarımız, yorum ve görüşleri ile çalışmalarımıza yön veriyor. Tarihin her döneminde halkın gözü, kulağı ve sesi olmayı amaç edinen, önemli bir misyonu yerine getiren gazetecilerin daha iyi koşullarda mesleklerini icra edebilmesi en büyük dileğimizdir" diye konuştu.

 

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri bulunduğuna da vurgu yapan Genç, "Basın, şehrin ve ülkenin daha ileriye gitmesinde önemli etkendir. Dolayısıyla milli bir medyanın toplumsal kalkınmanın sağlanmasında önemli yeri vardır. Basın mutlaka milli olmalıdır. Basında çalışanlar, gazeteciler, haberciler ne derece milli olursa, ülkemiz de o derece güçlü olur. Hele ki, ülkemizin içinde bulunduğu süreçte en başka basınımız milli olmalıdır. Şehrimizin ve ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan değerli basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor" ifadelerini kullandı.

 

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİNDİLER

Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Başkan Yardımcısı Alican Usta da, yemeğe katılan gazetecilere teşekkür etti. Yemeğin sonunda Başkan Osman Genç, ulusal ve yerel medyanın temsilcileri ile çalışanları birlikte hatıra fotoğrafı çekindi.