15 Temmuz demokrasi şehitleri, Canik'te türkülerle anıldı. Canik Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi Kahramanlarının Türküsü" oratoryosu, dinleyenleri duygulandırdı. Canik Kültür Merkezi'nde Şef Yavuz Özkaran yönetiminde verilen oratoryoya Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkan Yardımcısı Alican Usta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün, Siyasetçi-İş adamı Hasan Talak,AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, AK Parti Atakum İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Özil katıldı.

 15 TEMMUZ KAHRAMANI EMRE EV DE KATILDI

Geceye 15 Temmuz kahramanlarından Emre Ev de özel konuk olarak katıldı. 15 Temmuz gecesi İzmir'de vatani görevini yaparken, darbeci komutanlara karşı kobra helikopter ve zırhlı araçların anahtarlarını saklayarak Türk halkına ve o an Marmaris'te bulunan Cumhurbaşkanına olası bir saldırının önüne geçen Emre Ev, yaşadıklarını davetlilerle paylaştı.

 BÜYÜK BEĞENİ KAZANDI

TRT İzmir Radyosu saz sanatçısı Halil Çokyürekli ile Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korusu saz sanatçısı Hüseyin Yalçın'ın da konuk sanatçı olarak katıldığı gecede okunan ağıtlar, kahramanlık türküleri ve şiirler büyük beğeni kazandı. Oratoryonun son bölümünde, Başkan Osman Genç ve beraberindeki diğer protokol üyeleri son eseri koro ile birlikte söyledi. Gecenin sonunda Başkan Genç, Emre Ev,Şef Yavuz Özkaran ve sanatçılara seramikten Osmanlı kaftanı ile çiçek verdi.