3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Canik Kültür Merkezinde Canik Özel Rehabilitasyon Merkezindeki engelli çocuklara sinema etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, Ak Parti Canik Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, İşadamı ve Siyasetçi Hasan Talak , Canik Özel Çocuk ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Hacer Altuntaş, Canik Özel Rehabilitasyon Merkezindeki okul yöneticileri ve engelli çocuklar katıldı.

 

ENGELLİLERE SİNEMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

 

Canik Belediyesi olarak engelli vatandaşları sadece Aralık ayında değil, her zaman hatırladıklarını belirten Usta, “Toplum içerisinde 8.5 milyon engelli insanımız var. Aileleri ve çevrelerindeki insanları düşünürsek nüfusumuzun yarısı bu olayla direk ilgili. Toplumun doğrudan ya da dolaylı olarak büyük bir çoğunu etkileyen bir durumda yerel idareciler olarak engellilerin problemlerini çözmede, onların sosyal hayat içerisinde kendilerine yer bulabilmelerini sağlamada elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz “ dedi.

 

ENGELSİZ BİR ŞEHİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak adına Canik’te düzenlemeler yaptıklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, "Herkes için yaşanabilir bir şehir oluşturmak belediyelerin başlıca görevlerinden biridir. Bu anlamda Canik’te sayın Başkanımız Osman Genç’in önderliğinde yapmış olduğumuz tesislerde öncelikle engelli vatandaşlarımızı düşündük. Bir şehir, bir kurum ya da bir tesis eğer engelli vatandaşın oradan istifade etmesine, rahatça ulaşım sağlamasına engelse bu büyük bir eksikliktir.. Engellilerimizin hiç kimseye ihtiyaç duymadan gezebilmesi, tesislerimizi kullanabilmesi için özel bir çaba gösteriyoruz dedi. 

 

CANİK’TEN ENGELLİLERE ÖZEL PROJELER

 

Canik’te engellilerin, engelsiz bir şekilde toplum hayatından istifade edebilmesi için çalıştıklarını ifade eden Başkan Yardımcısı Alican Usta, ‘ Engelli vatandaşlarımız için ‘ Engelimize değil, potansiyelimize bakın’ projesini hayata geçirdik. Yapmış olduğumuz tüm tesislerde önce engelli vatandaşlarımızı düşündük. Canik Belediyesi hizmet binamızda ‘ Engelli Koordinasyon Birimi’ oluşturarak, engellilerimizin yaşadığı sorunlara çözüm birimi oluşturduk. En önemlisi de Kuzey Yıldızı kentsel dönüşüm projemizin içerisinde engelli vatandaşlarımızın çalışıp, faydalandığı bir ‘Engelsiz Kafe’ projemizi hayata geçirdik. Canik’te ve Samsun’daki engelli vatandaşlarımızın engellerinin kaldırılması için bir çok programda birlikte olduk, olmaya da devam edeceğiz’ dedi.

 

Canik Belediyesine Teşekkür

 

Engelli çocuklar Canik Kültür Merkezinde “Uçaklar” animasyon filmini izlerken oldukça keyifli anlar yaşadı.

Öte yandan Canik Özel Çocuk ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Hacer Altuntaş ve Canik Özel Rehabilitasyon Merkezi öğretmenleri engelli çocuklara sinema imkanını sağlayan Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta ve Ak Parti Canik Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu’ya teşekkür etti.