NO COMMENT


Merkel Trump'ı mazbatasını alana kadar cididye almayacağını ve onun sözlerine cevap vermeyeceğini, yorum yapmayacağını açıkladı.


ANGELA Merkel, Donald Trump'u önemsemedi ve 
Cumhuriyetçi Başkanın resmen göreve başlayana kadar  "açık kapı göçmen politikası" hakkında yaptığı konuşmalara cevap vermeyeceğini söyledi.

Başkan Trump;  “Merkel birkaç yıllık süre içinde Almanya'ya bir milyondan fazla göçmene izin verdi, onun mülteciler politikası "ÇOk felaket bir hata" yorumunu yapmıştı.

O, "Bence çok korkunç bir hata yaptı ve tüm bu yasadışı şeyleri alıyordu, tüm insanları nereden geldiklerini biliyor musun, kimse de nereden geldiklerini bilmiyor" dedi.

Cumhuriyetçi milyarder, onun gelecekteki bağları konusunda kötümser olduğunu, Mrs Merkel’in politikalarından dolayı “ yerinde uzun süre kalamayabilir” imasında bulundu.

Merkel ise, Trump’ın eleştirilerine ve fikirlerine katılmadığını ifade etti. Ayrıca Merkel, Trumpın sözlerini “ başkanlık koltuğuna oturuncaya kadar” dikkate almayacağını ve hakkında yorum yapmayacağını ifade etti.

Şansölye ekledi: "O zaman her seviyede onunla çalışacağız. Uzun süredir bilinmekte olan pozisyonlarını ifade etmiştir. Benim pozisyonlarım da biliniyor. "

"Göreve geçtikten sonra, açıkçası yeni ABD hükümeti ile işbirliği yapacağız ve hangi anlaşmaya varıldığımızı göreceğiz."