CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN;

"ELİNDE SİLAHI OLAN TERÖRİSTLE DOLARI OLAN TERÖRİST ARASINDA FARK YOK"

“Ekonominin artık Türkiye'ye saldırmak amaçlı kullanıldığını artık biliyorsunuz. Elinde silahı olan teröristle elinde doları, eurosu, faizi olan terörist arasında hiçbir fark yok. Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştırmaktır.

Döviz kurunu bir silah gibi kullanıyorlar.

Öte yandan elbette bizim de sıkıntılarımız, sorunlarımız var ama bunların hiçbiri ülkemizde döviz kurunun bu seviyeye gelmesinin açıklaması olamaz.

MİLLİ SEFERBERLİK RUHU İLE HAREKET ETMELİYİZ

Mücadelemizi sürdürüyoruz. Yaşadığımız sıkıntılara karşı çözüm yollarını kendimizin bulması gerektiğine inanıyoruz. İhracatımızdaki daralmayı yeni pazarlar arayarak, üretimdeki daralmayı kendi kaynaklarımızı, kendi teknolojimizi öne çıkararak aşmanın yollarını bulmalıyız.

Döviz üzerinden yürütülen spekülasyonların uzun vadeli olmayacağı bilinmektedir. Çok küçük rakamlarla, daha ziyade kağıt üzerinden yapılan işlemlerle kurların yükseltildiği ortadadır. Millet döviz satarak ilk dalga saldırının önünü kesmiştir. Bunun devamını ben milletimden rica ediyorum. Merkez Bankamız ve tüm bankalarımız da bu saldırıyı bozmanın yolunu bulmalıdır. Merkez bankası gerekli imkanlara ve kabiliyetine sahiptir.

Fedakarlık yapılacaksa bugünler tam zamanıdır.

Ülke bekanı söz konusu olduğunda bankalar farklı hesaplar peşine giremez. İş adamlarına yaptığım çağrıyı da tekrarlıyorum. Gün çarkları hızlandırma günüdür, eğer bugün bu riskleri almazsanız yarın riske atacağınız bir şey olmayabilir. Terör örgütlerinin silahlı ve bombalı eylemlerine karşı, ekonomiyi çökertme gayretleri konusunda da milli bir seferberlik ruhu içinde hareket etmeliyiz."

Analiz

Elinde silah olan teröristle nasıl mücadele ediliyorsa, nasıl ülke ve sınarlar koruma altına alınıyorsa, dövize karşı da milli ekonomi koruma altına alınmalıdır.

Bunun da tek yolu KONTROLLÜ KUR REJİMİne geçilmesidir.

Türkiye’nin oyalanacak saniyesi dahi yok. Bir an önce bu kararlar alınmalı ve ülke ekonomik terörden kurtarılmalıdır

HABERANALİZ T.M.