Gün geçmiyor ki Bafra’da ki “fahri trafik müfettişlerinden” bir şikâyet gelmesin. Hemen hemen her gün bu şikâyetlere bir yenisi ekleniyor.
Bafra’da Fahri trafik müfettişi’nin keyfi uygulamaları vatandaşı canından bezdirdi.

Zira düşüncem odur ki, bu “fahri trafik müfettişlerinin” çoğu “işsiz güçsüz” olmakla birlikte toplumda yer bulamamış insanlardan oluşuyor.

Trafik müdürlüğü ekiplerinin cezaya gerek duymadığı uygulamaları, kendi keyfi hareketleri ile cezaya dönüştürüyor ve vatandaşa büyük yük getiriyor.Bu arada cezayı kesen fahri trafik müfettişlerinin özellikle hep aynı iki isim olması dikkat çekiyor.Biri Bayan Biri Erkek

Hele, kesilen cezalardan büyük bir keyif alıp, yapılan eleştirişler karşısında da “kıs, kıs” gülüp işin dozunu daha da arttırıyorsanız sizin tedaviye ihtiyacınız var demektir.

Boşuna dememişler, “evin ‘itilmiş kakılmış’ çocuğuna yetki verirsen önce babasını keser” diye.

Bazıları da o hesap, hasbelkader birileri vermiş yetkiyi, kendilerini “hem savcı, hem de hakim” görüp önüne gelene “acı çektirmek” marifet sayılıyor.

Sözüm elbette işini layıkıyla yapan “fahri trafik müfettişlerine” değil. Ama bazı “fahri trafik müfettişlerinin psikolojisi” sözlük tanımına birebir uyuyor…

KİM DUR DİYECEK

Kafalarına göre usulsüz ceza yazan ve keyfi uygulama yapan ,fahri trafik müfettişlerine kim dur diyecek,kim denetleyecek ve bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinde ,bunları kim cezalandıracak ?Vali Osman Kaynak ve Bafra Emniyet Müdürü bu konuda hassas olmaları lazım, fahri trafik müfettişleri konusunda da hassasiyet göstererek, gerekeni yapması bekleniyor.Vatandaşın huzurunu bozanların,yaptıklarının yanına kar kalmamalı beklentisi oluştu.

Editör: