Ordu'da, Karadeniz Kent Konseyleri Toplantısı düzenlendi.

Ordu Kent Konseyinin ev sahipliğinde, Altınordu ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantıya, Ordu dahil 11 ilden temsilci katıldı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı açılış konuşmasında, Büyükşehir Belediyesinin teşkilat yapısı, personel ve mali durumu, yapımı tamamlanan ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.

752 bin nüfusa hizmet ettiklerini anımsatan Yılmaz, "Bizler de kendileriyle son derece uyum içerisinde çalışıyoruz. Sizlerin fikirlerini önemsiyoruz. Karadeniz Kent Konseyleri Birliği oluşturulması halinde bu birliğin bölgemize çok önemli katkılar sunacağına inanıyorum." dedi.

Ordu Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Özgür Enginyurt da Karadeniz Bölgesi'ndeki illerin kent konseyleri olarak bölge sorunlarına daha etkin bir şekilde değinmek ve güç birliği oluşturmak amacıyla "Karadeniz Kent Konseyleri Birliği"ni kurmak istediklerini söyledi.

Enginyurt, ilk olarak da Samsun'dan Sarp'a kadar uzanan hızlı tren projesini gündeme taşıyacaklarını ve hayata geçirmek için gayret göstereceklerini aktardı.

Konuşmaların ardından toplantıda gündem maddeleri görüşüldü.