2017 yılında yapımına başlanılacak olan 2000 kişilik cezaevi projesi için Adalet Bakanlığı Teknik ekibini Kavak'ta inceleme yapmak üzere gönderdi. İncelemeler sonucunda hiçbir pürüz bulunmadığını belirten Kavak Belediye Başkanı ibrahim Sarıcaoğlu, "İlçemize çok büyük fayda sağlayacağına inandığım tabiri caizse bacasız fabrikamız hayırlı olsun" dedi.  
  
300 Dairelik Lojman Yapılacak  
Sarıcaoğlu, "Elbette ki hiçbirimiz istemeyiz cezaevleri çoğalsın ancak bir cezaevi yapılacaksa bunu da ilçeme getirmek için tüm mücadelemi sonuna kadar veririm. Çünkü bir cezaevi demek ilçede ki ekonominin hareketlenmesi demek, konut ve arsa fiyatlarının artması demek. Cezaevi civarında bulunan tüm arsaların değeri çok fazlasıyla artacak. Yine ilçe esnafımızdan alışverişler yapılacak. Ceza evindeki yakınını görmeye gelen birisi ilçemizde konaklayacak, ilçemizden alışveriş yapacak. Cezaevinin yapılacağını duyan bir yatırımcı ilçede otel yapımına başladı bu otelimizin de açılışını yine hep birlikte yapacağız. Cezaevinin adı dahi ilçede hareketlenmeye yol açıyorsa kendisi geldiğinde emin olun gözle görülür çok büyük farklılıklar yaşayacağız. Cezaevinin personeli için 300 dairelik lojman yapılacak buda ilçemizin kentsel dönüşüm anlamında çok ileriye gitmesi demek" ifadelerini kullandı.  
  
Sarıcaoğlu konuşmalarına şu şekilde devam etti; "Tüm hemşehrilerimin gönlü rahat olsun ilçeye faydası olacak ne varsa ben o işin ucundan tutup ilçeye gelmesi için tüm çabamı gösteririm. 2017 yılında başlayacak olan cezaevi çalışmalarının yanı sıra 2017 yılında hemşehrilerime çok daha güzel sürprizlerimiz olacak. Çalışmalarda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İlçemizde incelemeler yapmak için gelen Adalet Bakanlığı Teknik ekibine de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.