HERKESİ SUSTURDULAR.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor...

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:

Anayasalar toplumsal uzlaşma belgeleridir. Kim olursa olsun herkes 'Bu anayasa benimdir' diyebilmelidir. Kişisel haklar kuvvetler ayrılığı ilkesi ile güvence altına alınmalıdır. Hak arama güvencesi anayasanın teminatıo altında olmalıdır. Güçler ayrılığı olmalıdır. 

Dünyada yetkilerin tek elde toplandığı bir örnek yoktur en son örneği Hitler'dir. Hitler sadece Almanya'yı, Avrupa'yı değil tüm dünyayı kana bulamıştır. Bu nedenle Almanlar anayasa hazırlarken direnme hakkını getirmişlerdir.

DEMOKRATİK PARLAMENTER SİSTEMNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ, MÜCADELE EDECEĞİZ

Anayasalar tabii ki değişir. Rahmetli Ecevit döneminde 38 madde uzlaşma komisyonu kurularak değiştirilmiştir. Dayatma kültürü ile anayasayı değiştirmek istiyorlar. 15 Temmuz kontrollü darbe girişiminden sonra 20 Temmuz'da sivil darbe yapıldı. OHAL KHK'ları ile Meclis'in vermediği yetkiler kullanıldı. 12 Eylül darbe döneminde bile böyle olmadı. Yargı, Anayasa Mahkemesi bile iktidara teslim oldu.

Mustafa Kemal Atatürk'e verilmeyen yetkiyi biz FETÖ'nün, DEAŞ'ın PKK'nın kandırdığı kişiye vereceğiz. bu milli iradeye ihanettir.