10 binin üzerinde insanın 12 gün civarında şehrimizde kalması ve şehrimizi tanıması,

Bafra ilçemizde de 3 branşta ( Futbol, Badminton, Atıcılık ) müsabakaların yapılacak olması çok önemli bir tanıtım kaynağı olacaktır. Hem kültür alışverişi hem de şehir esnafına yönelik faydaları olacak, Samsun ekonomisi hareketlenecek, Samsun turizmine çok büyük etkisi olacaktır.

Spor Müdürlüğü personelleri başta olmak üzere birçok kurum personeli Uluslararası işaret dili eğitimi almıştır.

Oyunlar 21 branşta gerçekleştirilecektir. ( Atıcılık, atletizm, badminton, basketbol, yol bisikleti, dağ bisikleti, bowling, futbol, tarihinde ilk kez golf, grekoromende ve serbestte güreş, hentbol, judo, karate, masa tenisi, oryantiring, plaj voleybolu, taekvando, tenis, voleybol ve yüzme )

  1. Olimpiyat Oyunları bugüne kadar 17 farklı ülkede düzenlenmiş. Bu Olimpiyatlar tarihinde ilk kez 1924 yılında Paris’te yapılmıştır.

22. Oyunlar da Bulgaristan’da yapılmış. Oraya Türkiye 169 sporcu ile katılmıştır. 7 altın, 9 gümüş ve 19 bronz olmak üzere toplam 35 madalya ile Turnuvada madalya sırasında 7. olmuştuk.

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bilgilendirme toplantıları yapılmış, Koordinasyon ve üst yönetim için Komisyon kurulmuştur.

Sağlık yönünden hiçbir eksiklik oluşmaması için ekipler ve personel istihdamı sağlanmıştır. 10-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında İlimizde çalışan tüm sağlık çalışanlarının izinleri Olimpiyat tarihleri öncesi ve sonrasına aktarılmıştır.

Bakanlığımız tarafından takviye olarak Personeli ile birlikte 65 adet 112 Ambulans daha görevlendirilmiş olup, 46 İl den personel takviyesi ile görevlendirilmeler yapılmıştır. Sporculara ve Tribündeki izleyicilere ayrı ekiplerle destek verilmesi planı yapılmıştır.

Bafra Kaymakamlığı tarafından duyuru ve uyarılar ile kurumlara görev niteliğinde toplantılar yapılmaya devam etmektedir.

Samsun’da evimizde yapılacak turnuvada en güzel başarılara imza atmak dileğiyle,

Organizasyonların Dünya Ülkelerine, Ülkemize, Samsun’a özellikle Bafra’mıza hayırlı olmasını dilerim.

Dr.Aytaç AKIN

Bafra İlçe Sağlık Müdürü