HANIMLARA ÖZEL İZİN

Çin’in çeşitli illerinde adet dönemini ağrılı geçiren hanımlara yönelik olarak adet izni uygulaması yasaları mevcut olduğu söylendi.

Bir şirkette organizatör olarak çalışan Churan Zheng düzenli şekilde adet izni aldığını söyleyerek bunun “ her kadın için vazgeçilmez bir seçenek” olduğunu ifade etti.

Zheng, “Ben şiddetli dönemi ağrı ve her ay sonrası midesine içine sıkışmış oklarla görünmez bir çapraz bağlı bir kadını göstererek benim sosyal medya hesapları üzerinde muzdarip bir resim var. Dedi

Hep ağır bir duygu olsun ve benim dönem başlamadan önce mide gece kramplarım oluyor. Uyandığımda ve menstrüasyon eşliğinde bağırsaklarımda ve karın boşluğumda yırtılma, makasla kesilme hissi ile kıvranıyorum. Ağrılarım o kadar dayanılmaz ki kusmamak için kendimi çok zorluyorum” dedi.

Ben bu yüzden üniversiteden ayrılmak zorunda kaldım diyen Zheng çalışmaya başladığını ancak adet döneminde sürekli ağrı kesici kullanmak zorunda kaldığı için kendini bitkin  ve uyku semesi hissettiğini anlattı .

Bu benim cinsiyetimle sorun yaşamama ve onu lanetlememe sebep oluyor du diye ekledi.

 

Çin’de Zheng gibi bir çok hanım âdet izni kullanıyor. Bu konunun yakında Türkiye’de gündeme gelip gelmeyeceği ise şimdiden merak konusu

Brthaber.com