Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Biz öyle büyük ülkeyiz ki insanlığın vicdanını temsil ediyoruz. Bakın 100 bin, 200 bin mülteciyi kabul edemedi koskoca Avrupa. Türkiye, komşularına kardeşlerine sahip çıktı. Bize yakışan da o idi." dedi.

Partisinin Havza İlçe Başkanlığını ziyaret eden Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, siyasetin kaynağının millet olduğuna işaret etti.

Milletin yetkiyi verdiğini, kendilerinin de vatandaşlara hizmet ettiklerini aktaran Demircan, "Dolayısıyla gücümüzü sizden alırız. Bize bu görevi tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Sizlere Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın selamlarını getirdim." ifadelerini kullandı.

AK Parti dönemiyle sağlık alanında önemli gelişmeler yaşandığını, "önce insan" dediklerini dile getiren Demircan, merkeze insanı koydukları için yaptıkları çalışmaların insana dokunan şekle dönüştüğünü vurguladı.

Bundan sonra gelişim ve kalite döneminin başladığına dikkati çeken Demircan, şöyle konuştu:

"Sağlıkta uluslararası sahaya hizmet üretebilecek kadar sağlık hizmetlerinin seviyesini yükseltmek noktasındayız. Şehir hastaneleri modeli bunu geliştirecek bir modeldir. Türkiye'de sadece 80 milyon vatandaşa sağlık hizmeti veren bir ülke değiliz. Bize sığınan 3,5 milyon bölge insanımıza da sağlık hizmeti veriyoruz. Biz öyle büyük ülkeyiz ki insanlığın vicdanını temsil ediyoruz. Bakın 100 bin, 200 bin mülteciyi kabul edemedi koskoca Avrupa. Türkiye, komşularına kardeşlerine sahip çıktı. Bize yakışan da o idi. Bunu yaptı bu aziz millet. Türkiye, coğrafyasıyla dünya üzerinde büyük bir millet olduğunu tarihe altın harflerle geçiriyor."

Bakan Demircan, gelişmişlik düzeyi arttıkça işleri daha da iyi başaracaklarını belirterek "Ben milletimizin bu işi başaracağını biliyorum. Sağlık önemli, 7/24 devam eden bir hizmet. Allah yar ve yardımcınız olsun." dedi.

Bakan Demircan'a ziyaretlerinde AK Parti Samsun milletvekilleri Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı ile AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel eşlik etti.