243 kuş türü, endemik bitkileri, su basar ormanları ve eşsiz güzellikteki kumsalları Terme'yi bir dünya markası haline getirecek Gölyazı Mevkii'ndeki Amazon Tabiat Parkı'nı  gezen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, alana yapılan Kuş Gözlem Evi'nin artık bitim aşamasına geldiğini söyledi.

                  BAKİR KALMIŞ GÜZELLİK GÜN YÜZÜNE ÇIKARILACAK

    Amazon Tabiat Parkı'nın Terme İlçesi'nin ekonomi ve turizmine katkı sağlayacak önemli bir proje olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Bu güzelliklerin insan eliyle yapılması mümkün değil. Allah'ın Terme'ye bir hediyesi. 9 kanal, 2 göl ve el değmemiş subasar ormanları, 40 kilometreyi bulan Karadeniz’in en uzun kumsalıyla bu alanı dünyaya tanıtarak turizmin parlayan bir yıldızı haline getireceğiz. Çalışmalarımızı yürütürken en önemli önceliğimiz ise bakir kalmış, halen zarar görmemiş doğamızı korurken, eko-turizm faaliyetleri ile ilçemizin refah, turizm ve istihdam olanaklarını arttırabilmek olacak" dedi.

   Amazon Tabiat Parkı'ndaki incelemeleri sırasında Başkan Yılmaz'a Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır, AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Nihat Soğuk, Büyükşehir Belediyesi daire Başkanları ve ilçe müdürleri de eşlik etti.