Samsun’un eğitim açısından genel durumunu tespit etmek, iller arasındaki başarısını belirgin hale getirmek, model bir il olmasını sağlamak ve ilimizdeki eğitim kurumlarında bütüncül bir anlayışla eğitimin kalitesini arttırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Samsun Maarif Hareketi” Projesi MÜSİAD ile paylaşıldı.

Ziyarette, MÜSİAD Samsun Şube Başkanlığına seçilen Haluk TAN ve yeni yönetim kurulu üyelerine hayırlı olmasını dileyen İl Milli Eğitim Müdürüm Coşkun ESEN, eğitim performansını ölçen ve eğitimin niteliğini artırmayı hedefleyen “Samsun Maarif Hareketi” projesiyle eğitimde kaliteyi rekabetle değil işbirliğiyle yakalamayı amaçlıyoruz. Bu açıdan MÜSİAD’ ın bize vereceği desteği çok önemsiyoruz.Samsun’ da eğitimin kalitesinin artırılması için sanayi işbirliği bizim için çok önemli. Samsun da ikili eğitimin sonlandırılması için birlikte hareket etmeliyiz” dedi.

 Samsunda her şey bir tarafa bırakıp eğitime odaklanılması gerektiğini söyleyen MÜSİAD Samsun Şubesi Başkanı Haluk TAN, MÜSİAD olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. İl Mili Eğitim Müdürümüzün ziyaretinden memnuniyet duyuyoruz. Takip ettiğimiz Tıbbi Cihaz Teknolojileri Meslek Lisesinin de hazırlıklarının tamamlanarak eğitime açılmasından memnuniyet duyacağız.” dedi.

Ziyarette,  ayrıca Organize Sanayi Bölgesine meslek lisesi yapılması ile ilgili istişarelerde bulunuldu. Şube Başkanı Haluk TAN,  MÜSİAD ın aylık düzenli olarak çıkarttığı Çerçeve dergisini İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun ESEN’ e takdim etti.