Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Kosova Kamu Düzeni Bakanı Mahir Yağcılar’ı ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Samsun TSO Meclis Başkanı Aydın Özvatan’ın da bulunduğu ziyarette Başkan Salih Zeki Murzioğlu, kentin ekonomik yapısı hakkında Bakan Yağcılar’ı bilgilendirdi.

Yağcılar: “Sizlerin tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz”

Samsun’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Bakan Mahir Yağcılar, ülke olarak yatırımlara ihtiyaçları olduğunu belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti’nden her zaman destek alıyoruz. Türkiye ile çok iyi bir ilişki içindeyiz. Çok iyi bir iletişimimiz var. Ben aynı zamanda Kosova Türk toplumunun da temsilcisiyim. Amacım ve çabamız, Kosova ile Türkiye arasındaki ilişkileri daha üst seviyelere taşımak.  Türkiye’nin tecrübelerinden her zaman yararlanmak istiyoruz. Ülkemizde tarımda ve turizmde yapılacak bir çok şey var. Ağır sanayimiz yok ama o yönde çalışmalarımız var. Ankara’ya ve İstanbul’a sık sık ziyarette bulunuyorum. İlk kez Samsun’a geldim. Ortak işbirliği için sizi Kosova’ya davet ediyorum. Sizlerin de tecrübelerinden yararlanmak amacıyla, gençlerimize, kadınlarımıza mesleki eğitimlerde yardımcı olursanız memnun oluruz. İnşallah bundan sonra iyi olan ilişkilerimiz ve işbirliklerimiz artarak devam edecek. Ben buna inanıyorum” dedi.

Murzioğlu: “Desteğe hazırız”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Balkan ülkelerini her zaman kendimize yakın görüyoruz. Çünkü ortak değerlerimiz, ortak tarihimiz var. Kosova tarihi bağlarımızın olduğu çok önemli bir ülke.  2008 yılında bağımsızlığa kavuşan Kosova Cumhuriyeti’ni hemen ertesi gün tanıyan ülke Türkiye’dir. Bizim açımızdan Avrupa’ya uzanan yolda muhakkak işbirliğini geliştirmemiz gereken küçük ama önemli bir ülke Kosova. İnşallah var olan güzel işbirliklerinizi daha iyi noktalara taşıyacağız. Bu konuda Oda olarak biz de üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Murzioğlu, Bakan Yağcılar’a günün anısına tablo hediye etti.