Samsun Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırma Derneği’nin düzenlediği “Uluslararası Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırma Kongresi” için Samsun’a gelen Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Bulgaristan Dost Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yüsein ve Yunanistan Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’i ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarete Samsun Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırma Derneği Başkanı Salih Meriç ve yönetim kurulundan oluşan heyetin yanı sıra OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı da eşlik etti.

Karşılıklı fikir alışverişinin bulunulduğu ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Bilgiç, konuklarına üniversitenin hediyelerini takdim ederek, Samsun ve ülkeye değer katacak, hizmet edecek tüm girişimleri destekleyeceklerini söyledi.

Konuk Bakan Mahir Yağcılar da Samsun’da olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’e Kosova’yı simgeleyen bir hediye sundu.