OLMAZ BÖYLE BİR STAT

TRABZON AKYAZI SPOR KOMPLEKSİ

DENİZ ÜZERİNE DOLGU İLE YAPILAN İLK STAT

42 BİN KİŞİ KAPASİTELİ

AKILLI ÇATI: ÇOK ÖZEL ÇATI BLOK SİSTEMİ, ŞEFFAF KENDİNİ TEMİZLEYEBİLEN ÇATI

STADYUM İÇİNDE ÖZEL SKORBORDLAR

245.000 M² İLAVE YEŞİL ALAN

TAM ÇEVRE DOSTU AKILLI STADYUM

122 LOCA

Yaklaşık 22 bin metrekare kapalı tribün yüzeyine sahip olacak stadyumun çatısı, 245 dönümlük yeşil alanın havasını temizleme gücüne sahip olacak. Bu oran, yaklaşık 2 bin 500 aracın yarattığı hava kirliliğini temizleme kapasitesine eşdeğer bulunuyor. Çatı, yarı saydam özelliğiyle de saha içinin daha aydınlık olmasını sağlayacak.

Saha zeminin de hazırlanmasının ardından İtalya'dan gelecek çimlerin yerleştirileceği ve bunun da bir haftalık sürede gerçekleştirebileceği belirtiliyor. Saha zeminindeki çimin havalandırma özelliğinin bulunduğu, alttan ısıtma sistemine de sahip olduğu kaydedildi.

Stadyumda 122 locanın tamamının bittiği, sadece son boya işlemlerinin yapıldığı ifade edildi.

Stadyum çevresindeki alanların da çimlendirilmesine başlandığı, böylelikle etrafa yemyeşil bir görüntü kazandırılacağı ifade ediliyor. Stadyum kenarında 7 çim sahanın 2'si daha önce tamamlanırken diğer 5'inin de kısa sürede bitirileceği bildirildi.

Trabzon’a yapılan muhteşem stadın hakkını verebilecek bir takım olacak mı? Taraftar, Trabzonsporun aldığı kötü-çok kötü sonuçlardan dolayı üzgün. Koyu bir Trabzon taraftarı olan Adem Bayraktar; “ Bu takım bu stada yakışmıyor ama yapacak bir şey yok, desteğe devam, inşallah yeni statta Trabzon gerçek havasını bulur. Onlar bu havayı bulamazsa ligde ve kupada ancak havayı bulurlar.” Dedi.

BRTHABER.COM