MOBESELER NE İŞE YARIYOR        


Son dönemlerde hırsızlık olayları o kadar çok arttı ki vatandaş mal ve can güvenliğini nasıl sağlayacağını kara kara düşünür oldu.

 

81 vilayette asayiş uygulamaları neden yapılıyor? Yapılan asayiş uygulamalarında hırsızlara, yankesicilere ne kadar ulaşılabiliyor?

Soyulan evler, işyerleri, çalınan arabalar neden bulunamıyor?

 

Bunca Mobese kamera hangi amaçla kuruldu? Emniyet teşkilatı vatandaşın mağduriyetlerine ne şekilde yardımcı oluyor? Mobil telefonların sinyallerinin takip edilerek suçluların yakalanması neden sağlanamıyor?

 

Vatandaşın can ve mal güvenliğinin iyice zayıfladığı son aylarda bir mağdur aile daha karşımızda.

 

S.T. ailesi son üç ayda yaşadığı ard arda şoklar yüzünden sıkıntı içerinde kalmış. Üç ay içerisinde evleri, işyerleri soyulan ve iki de araçları çalınan aile yalnız bırakılmaktan dolayı üzgün ve kırgın.

 

Bunca teknoloji ve personel olmasına rağmen hırsızların gözgöre göre ortadan yok olmalarının emniyet teşkilatının hantal yapısı ve vurdumduymazlığından kaynaklandığını ileten bir aile üyesi, durumun çok vahim olduğunu ifade etti.

 

Son üç ay içerisinde iki büyük yıkım yaşadık. Önce evimiz soyuldu ve bir kısım birikimlerimiz göz göre göre haramzadelerin, haramilerin, şehir eşkıyalarının cebine girdi. Yanımızda doğal olarak güvenlik güçlerimizi aradık. Bulduk da. Ancak onlar bizden dertli, Derdiniz büyük Allah yardımcınız olsun babından tavırlarla bizi kendi halimize bıraktılar. Hiçbir şekilde araştırma yapmadılar, boş vermişler vatandaşın mal güvenliğini. Çalınmadan önce yoktular, bulunmasında da olmuyorlar.

 

Maalesef geçen günler içerisinde yine bir organize hırsızlık şebekesi olduğundan şüphelendiğimiz bir ekip tarafından aynı gece içerisinde işyerimize girilerek soygun gerçekleştirildi ve beraberinde iki aracımızı da çaldılar.

 

Herşeyimizi verdiğimiz devletimizin emniyet güçlerini yanımızda görmek istedik. Desteklerini arzu ettik. Ancak yine gördüğümüz güvenlik güçleri değil, katiplik müessesesi oldu. Sadece rapor tutmaktan öteye hiçbir faaliyet olmayan bu teşkilatlarımız yüzünden artık iyice endişe etmeye başladık.

 

Bunca kameralar, teknolojiler maalesef vatandaş için kullanılmıyor. Herkesin gündemi başka. Teşkilat sadece belli görevlendirmelerde gayret gösterir olmuş. Bir yandan Basına yönelik haber değeri olan işlerde bir bakıyorsunuz binlerce emniyet gücü ile operasyonlar yapılıyor.

 

Ancak diğer yandan faillerinin kaçmasına engel olunabilecek imkanlar varken kullanılmayarak faillerin kaçmasına bir nevi göz yumulmuş oluyor. Bizler kendi güvenliğimiz için çareler aramaya başladık. Çünkü maalesef devletimizin kurumlarından bu desteği göremiyoruz.

 

Sokak haramileri, hırsızlık çeteleri tüm istanbulu sarmış durumda. Bazı insanlar artık o kadar ümidi kesmiş ki evi soyulduğu halde nasılsa birşey bulmayacaklar diyerek şikayette dahi bulunmuyor.

 

Araştırma yok, takip yok, destek yok, önleme yok. İyi de bizler bu ülkenin vatandaşları olarak evlerimizde huzur içinde oturamayacaksak, işyerlerimizde emniyetle çalışamayacaksak, başımıza gelen hırsızlık olaylarında yalnız bırakılacaksak bunca teşkilatın ne anlamı var?

 

Özellikle İstanbul emniyeti ve bağlı ilçe teşkilatlarında her türlü teknoloji olmasına rağmen maalesef ne aletler ne de personel toplumun dertleri için yeterince özverili olmuyor, dertlere deva olmuyor, suçlular için caydırıcı olamıyor.  

 

Bu durumda artık kendi güvenliğimizi sağlayacak tedbirleri alarak meşru müdafa hakkımızı kullanmaktan başka çare bize bırakılmıyor.

 

Bundan sonra gelen hırsızlar geriye yürüyerek dönemeyecekler şimdiden bildirelim.

 

Bu açıklama fırsatını bize verdiğiniz için sizlere ailemiz adına teşekkür ederiz.

 

Saygılarımızla

 

Diyerek sözlerini tamamlayan S.T. ailesine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.