Samsun'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 19 Mayıs Barajı İçme suyu isale hattının da aralarında bulunduğu yatırımların temel atma ve açılışı programına katıldı.

                Bakan Eroğlu ve Kılıç ‘ı havaalanında karşılayan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, iki Bakan’ı da Kızılırmak Deltası Kuş Cennet ziyaretinde çiçeklerle karşıladı. Deltada gerçekleşen programların sonunda Başkan Topaloğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a 19 Mayıs ilçesinin simgesi olan Kızılırmak Deltası Kuş Cennetini tanıtan 3 boyutlu tablo hediye etti.

                19 Mayıs’tan 65 Köye Su

Temel atma ve açılış törenleri için gerçekleştirilen programda 19 Mayıs ilçesine telekonferans ile bağlanan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları ve Protokolün katılımıyla, gerçekleşen temel atma töreninde Bakanlara ve Bölge Müdürlerine teşekkür eden 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu; ‘’  19 Mayıs Barajımızın tamamlanmasıyla birlikte kurulacak olan artıma tesisi ve isale hattı ile birlikte 19 Mayıs barajından alınacak su 51km bağlantı hattı ile 19 Mayıs, Bafra ilçeleri ve Dereköy, Yörükler, Doğanca, Çetinkaya beldelerinin ve 65 köyün içme suyu ihtiyaçları karşılanacak. Emeği geçen tüm Bakanlarımıza ve Bürokratlarına teşekkür ediyorum.’’dedi.