Buluşma yemeğine Ondokuzmayıs Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, Öğretim Üyeleri, 19 Mayıs Garnizon Komutanı Abdullah Tekelier, 19 Mayıs Emniyet Müdürü Ahmet Kuyu, Kaymakamlık Yazı işleri Müdürü İsmail Öztürk, Gençlik ve Spor Müdürü M. Serkan Eroğlu, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Harun Şimşek, Ak Parti İlçe Başkanı Av. İrfan Kalaycı, Belediye Meclis Üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 


            19 Mayıs İlçesinin Sivil havacılık alanında İstanbul ve Eskişehir’den sonra en önemli merkezlerden biri olduğunu belirten Başkan Topaloğlu "Biz 19 Mayıs Belediyesi olarak öğrencilerimize çok önem veriyoruz. Öğrenciler bizim için hem misafir, hem ev sahibi. Bundan da önemlisi sizin huzurlu ve güvenli bir şekilde eğitim hayatını devam ettirebilmenizdir ve bunun için çalışıyoruz. Bunun için bu akşam aramızda emniyet müdürümüz, jandarma komutanımız ve sizin isteklerinize ilk ağızdan cevap verebilecek yetkili kurum amirlerimiz burada. dedi

 

ULAŞIM ARTIK SORUN OLMAYACAK

 

Öğrencilerin istek ve sorularını not alan Başkan Osman Topaloğlu öğrencilere tek tek cevap verdi.

 ‘’ Üniversitemizi ilçemize kazandırmak için Ferşat Hocamızla yoğun çaba sarf ettik. Eksikliklerimiz var, ama kısım kısım yapmaya ve yaptırmaya çalışıyoruz. En önemli sorun sizler için ulaşım, ama artık ulaşım sorun olmaktan çıkıyor. Samulaş otobüs temin edecek ve saat başı biri Hava ve Uzay Bilimleri Fakültemiz önünden kalkacak, diğeri Ondokuzmayıs Üniversitesi Kampüsünden kalkacak.’’ dedi.

 

            Kız öğrenci yurdunun yolunu parke kaldırım yol yaptıklarını belirten Başkan Topaloğlu; ‘’ Erkek öğrenci yurdumuzun yolunu da parke kaldırım yol yapacağız ve sizleri çamurdan kurtaracağız.’’ Dedi

            Öğrencilerin diğer istek ve önerilerini de not alan Başkan Topaloğlu sorunların çözümü için gerekli görüşmelerin yapılacağını söyledi.

           

            Bu ilçenin yöneticileri ve insanları sizleri kendi çocukları gibi görüyor, diyen Sivil Havacılık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ferşat Kolbakır konuşmasında; ‘’ her yıl geleneksel hale getirdiğimiz bu tanışma yemeğinde sizlerle bir araya geliyoruz. Başkanımıza bu güzel ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. dedi.

 

            Programın sonunda, yeni seçilen bölüm ve okul temsilcisini tebrik eden 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, programa katılan herkese teşekkür etti.