Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Ak Parti 19 Mayıs İlçe Başkanı Av. İrfan Kalaycı; ‘’Yeni Anayasa değişikliği ile getirilen Cumhurbaşkanlığı Hükûmeti Sistemi, tüm gücü ve yetkiyi milletimize teslim edince, feverana başlayanlar biliyor ki ‘bu millette bizim karşılığımız yok. Bunların itirazı sisteme değil, milletedir.’’ dedi.

Doğru yerinden kalkana kadar yalan dünyayı gezer.

Her defasında hak ettikleri dersi alıyorlar diyen 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu konuşmasında; ‘’ Birilerinin 16 Nisan’da yapılacak olan halkoylamasına bambaşka anlamlar yüklemeye çalışıyor, Kasım 2002 seçiminden beri her seçim ve halkoylamasında aynı çarpıtmayı yapıyor, her defasında milletimizden hak ettikleri dersi almalarına rağmen, tekrar tekrar aynı hezeyanları ortaya saçmaktan geri durmuyorlar. Biz sahada olup doğruları anlatmaya devam edeceğiz. Doğru yerinden kalkana kadar yalan dünyayı gezer.’’ dedi.

Demokrasimizin çok daha güçlü hale gelmesi için çalışıyoruz.

“Parlamento artık yetkisini kaybediyor’ argümanının gerçeği yansıtmadığının altını çizen Samsun Milletvekili Fuat Köktaş konuşmasında;’’ Milletin onayına sunulan yeni sistemde bütçe dışındaki tüm kanunları teklif etme, görüşme ve kabul etme yetkisinin Meclis’e ve milletvekillerine ait oluyor. Şuan ki sistemde hükûmet kanun tasarılarını hazırlar Meclise gönderir, Meclis de bunları görüşüp yasalaştırır. Yasama organı olan Meclis, bir bakıma yürütme organı olan hükûmetin muhasarası altındadır. Yeni sistemde bu çarpıklığı ortadan kaldırıyoruz, herkes kendi işini yapacak. Kanunları meclis yapacak. Demokrasimiz çok daha güçlü hale gelecek.’’ dedi.