19 Mayıs Belediye Toplantı salonunda saat 10.30’da 8 Mart dünya kadınlar günü dolayısıyla Kadın Yasal Haklar Toplantısı düzenlendi.

Avukat Rana Antep,” Kadınlarımızın, Türk Medeni Kanunu, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile İş Kanununda yer alan yasal düzenlemelere ilişkin bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve bu hakların bilinmemesinden kaynaklanan mağduriyetleri en aza indirgeyebilmek amacıyla sayın başkanımız Osman Topaloğlu’nun desteği ile bilgilendirme toplantısı düzenledik. Toplantımız gayet verimli geçti. Tüm kadınların dünya kadınlar günü kutlu olsun “dedi.

Başkan Topaloğlu bilgilendirme toplantısına katılan kadınların 8 Mart dünya kadınlar gününü kutlayarak, günün anısına çiçek takdim etti.

Ardından Başkan Topaloğlu belediyede görev yapan kadın personeli ile öğle yemeği programında bir araya geldi. Yemeğe 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, eşi Banu Topaloğlu,19 Mayıs Belediye Meclis Üyesi Ayten Aksan ve 19 Mayıs belediyesi çalışan kadınlar katıldı.19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu önce eşi Banu Topaloğlu’nun daha sonra 19 Mayıs Belediyesi çalışan kadın personelinin 8 Mart dünya kadınlar gününü kutlayarak, günün anısına çiçek takdim etti.

Öğle yemeğinin ardından Başkan Topaloğlu 19 Mayıs ilçesinde kamuda çalışan kadınları ve 19 Mayıs ilçe devlet hastanesini ziyaret ederek,8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı ve tüm kadınlara çiçek takdim etti.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu,” Kadınlarımız bizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan, gelecek nesillerin mimarlarıdır. Toplumsal yaşamın her kademesinde, her zaman önemli roller üstlenen kadınlarımız, üstün fedakârlık duygusu içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkenin her açıdan kalkınmasında büyük bir payın sahibi olmuşlardır. Özellikle son yıllarda kadına yönelik şiddetteki dikkat çeken artış toplumun her kesimini rahatsız etmektedir. Bizleri dünyaya getiren, büyüten, bizlere kişilik ve şahsiyet kazandıran kadınlara yönelik bu tutumun son bulmasını diliyorum. Bu duygu ve düşünceler ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim” dedi.