19 Mayıs Belediyesi ve Engiz Avcılar ve Atıcılar Derneği’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarının Samsun’a çıkışının 100. Yılı etkinlikleri kapsamında hafta sonu birlikte düzenlediği Trap Yarışları sona erdi.

19 Mayıs İlçesi Dereköy Mahallesinde oluşturulan trap alanında gerçekleştirilen yarışmalara Profesyonel Trap, Amatör Trap, Tek Kurşun ve Bayan Trap olmak üzere 4 kategoride katılım oldu. 11 ilden katılımın olduğu Trap Yarışlarında yaklaşık 400 atıcı yer aldı.

Kıyasıya süren yarışmalarda Profesyonel Trapta Kenan Özer, Amatör Trap da Ömer Camgöz, Tek Kurşun da Aslan Varol, Bayan Trap da ise Melek Aktaş birinci oldu. Derece giren yarışmacılara, otomatik tüfek, havalı tüfek, kurusıkı tabanca, trap fişeği gibi çeşitli hediyeler verildi.

Etkinliğe, 19 Mayıs Belediye Başkan Vekili Sedat Karakoç, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İsmail Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Kalınbacak, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

27-28 Nisan tarihleri arasında 28. İstişare ve Değerlendirme Toplantısından dolayı etkinliğe katılamayan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu yarışmalara katılan atıcılara mesaj gönderdi. Topaloğlu mesajında; ‘’ Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarının İstiklâl Mücadelesinin meşalesini yakmak üzere Samsunumuza çıkışının 100. Yılı anısına ilimizde düzenlenen etkinliklere bizlerde 19 Mayıs Belediyesi olarak Engiz Avcılar ve Atıcılar Derneğimizle birlikte Trap Atışları ile başlamış bulunuyoruz. 27-28 Nisan tarihlerinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 'ın taktiriyle Ankara Kızılcahamam'da gerçekleştirilecek olan Geleneksel 28. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı programından dolayı aranızda bulunamamaktayım. Etkinliğimizin hayırlara vesile olmasını diler, yarışmacılara başarılar dilerim.’’dedi.