50 YILDIR BORULAR DEĞİŞMİYOR

Samsun'da seçim öncesi suya yapılan yüzde 15'lik indirim nedeniyle SASKİ'nin her ay 4.5 milyon TL zarar ettiği gündeme gelmişti. SASKİ'nin bu zararı ise yüzde 15'lik indirim nedeni ile değil, 40-50 yıldır değiştirilmeyen ve kayıp kaçakların yüzde 90'ının yaşandığı eski borulardan kaynaklı yaşadığı ileri sürüldü.

Geçtiğimiz günlerde suya zam görüşmesinin yapıldığı Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisinde konuşan 19 Mayıs Belediyesi Başkanı Osman Topaloğlu, yüzde 25'lik zam ile ilgili tartışmalar yaşanırken, meclisten dikkat çekici bir konuşma yaptı. Meclis gündemi yüzde 25'lik zamma kilitlenmişken dikkatlerden kaçan bu konuşmada 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, SASKİ'nin her ay 4.5 milyon TL zarar etmesinin nedeninin sadece yüzde 15'lik indirime bağlanamayacağını belirterek, bu zararın oluşmasında ilçe ve kırsal kesimde bulunan ve 40-50 yıla yakın bir süredir yenilenmeyen eski boruların büyük etkisi olduğuna işaret etti.

SASKİ'nin maddi zararları kayıp kaçaklardan yaşadığını belirten Osman Topaloğlu, 40-50 yıldır değiştirilmeyen eski borularda ise kayıp kaçak oranının yüzde 90 olduğunu söyledi.