Bafra Haber

AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı’nın 24 Kasım Öğretmenler günü mesajı

AK Parti Samsun Milletvekili Avukat Orhan Kırcalı, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

"Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" ve "hocamın atının ayağından sıçrayan çamur, kaftanıma süstür" diyen büyük bir medeniyetin mensupları olarak bizler, tarih boyunca olduğu gibi bugün de öğretmenlerimize büyük değer veriyoruz.

Kutsal olduğu kadar mesuliyeti de yüksek bir mesleği icra eden; sevgi ve fedakarlık timsali olan öğretmenlerimiz, gerçekleştirdikleri eğitim öğretim faaliyetiyle adeta geleceğimizi de şekillendirmektedirler. Türkiye'nin bugün dünyanın güçlü ve saygın devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paylardan biri, hiç şüphesiz, fedakâr öğretmenlerimizindir.

Böylesine önemli bir sorumluluğun farkında olarak idealizmini hiçbir zaman yitirmeyen, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda aşkla çalışan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerlerine düşen görevi fedakârca yerine getireceklerine gönülden inanıyorum.

Bizlerde öğretmenlerimizin görevlerini gönül huzuruyla yapabilmeleri için tarihî nitelikte pek çok adımlar attık. Öğretmen istihdamımızı önceki dönemlerde görülmemiş ölçüde artırdık. Öğretmenlik Meslek Kanununu çıkardık. Böylece öğretmenlerimiz ilk kez müstakil bir meslek kanununa kavuşmuş oldu. Kanunla birinci derece kadroda görev yapan öğretmenlerimizin ek göstergesini 3600’e yükselttik. Öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla Öğretmen Bilişim Ağı’nı kurduk. Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik uygulaması getirilerek öğretmenlerimizin mali haklarında önemli artışlar yaptık. Ülkemizin 81 vilayetine, anaokulu, ilkokulu, ortaokul, lisesi ve üniversitesiyle her seviyede çok sayıda eğitim kurumu kazandırdık. Derslik sayımızı kat kat artırdık. En iyiye, en güzele ulaşmak için de durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, yurt içinde ve yurt dışında görev yapan tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum.

Başta görevleri başında şehit düşmüş eğitimcilerimiz olmak üzere, ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Emekli öğretmenlerimize de sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler niyaz ediyorum.