Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, necip ve kahraman milletimizin tarihe kanlarıyla yazdırdığı destansı zaferin sonucu Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yıl dönümünü kutlamanın büyük coşku ve heyecanını yaşıyoruz.

Aziz Milletimizin Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK liderliğinde kanını ve canını ortaya koyarak kazandığı Milli mücadelenin ardından 29 Ekim 1923’te“Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesiyle kurduğumuz Cumhuriyetimiz, aradan geçen 96 yılda her türlü saldırı ve zorluklar karşısında dimdik ayakta kalmış ve sonsuza kadar kalmaya devam edecektir.

Tarihte eşine az rastlanan kahramanlık destanıyla İstiklaline ve istikbaline sahip çıkan Aziz Milletimiz geçmişte olduğu gibi günümüzde de birlik ve beraberliğini koruyarak birbirine daha sıkı bağlarla bağlanmış ve kenetlenmesini bilmiştir.Cumhuriyetimiz, kardeşlik üzerine inşa edilmiş bir ortak değerler bütünüdür; kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan, birinci sınıf vatandaş olarak gören, farklılıkları ortak zenginlik olarak tanımlayan, toplumun bütün unsurlarını kendinde toplayan bir yönetim biçimidir.

Bugün ülkemizin içinde bulunduğu güven ve istikrar ortamını bozarak, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birliğine barış ve kardeşlik iklimine bölücü terör unsurları tarafından zaman zaman hain saldırılar yapılmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki, Türkiye Cumhuriyeti dün olduğu gibi, bugün de iç ve dış mihraklara karşı gereken cevabı her zaman verebilecek güç ve kudrete sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Bu aziz vatanı bize vatan yapan, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu ulvi gaye için toprağa düşerek, Şehitlik mertebesine ulaşan bütün Şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla anıyor; Başta Yüce Türk Milleti olmak üzere, Alaçamlı hemşehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum. dedi.