Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, Samsun'daki ilk kongresini Alaçam'da gerçekleştirdi. Masal Kına ve Düğün Salonu'nda salgın nedeniyle sosyal mesafeye ve davetli sayısına dikkat edilerek yapılan Alaçam 1’inci Olağan Kongresi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Seçime tek liste giren DEVA Partisi Alaçam İlçesi Kurucu Başkanı Serkan Dağlı, tüm oyları alarak başkanlığa seçildi.

Kongreye; DEVA Partisi Samsun İl Başkanı Av. Kebire Birer Türk, DEVA Partisi Sinop İl Başkanı Birhan Yalçın, CHP Alaçam İlçe Başkanı Fuat Canbaz, MHP Alaçam İlçe Başkan Yardımcısı Muhammet Ergin, İyi Parti Belediye Meclis Üyesi İbrahim Bedir, Saadet Partisi Alaçam İlçe Başkanı Nural Yener, oda temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve partililer katıldı.

BAŞKANLAR TEBRİK ETTİ

DEVA Partisi Samsun İl Başkanı Türk, 7 ilçenin teşkilatlanmasını bitirdiklerini belirterek, “4 ilçemizin teşkilatlanması da bu hafta bitecek. Sürecimiz gayet güzel ve olumlu geçiyor. Kalan ilçelerimizin teşkilatlanmaları için ayrı bir heyet kurduk. Her gün birbirinden değerli vatandaşımızla görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Samsunlular partimize büyük ilgi gösteriyor. Şu ana kadar partimize Samsun’dan binlerce kişi başvurdu. Bizim de önceliğimiz gönüllüler çünkü bu hareket gönüllülerden oluşuyor. Covid-19 sebebiyle hareket alanımız kısıtlı heyecanımız daha baskın geliyor. Birçok ilçemiz bizi bekliyor ve bizler aynı zamanda il kongremizin hazırlıklarını yapıyoruz. Yakın zamanda il kongrelerimiz ile de Samsunlular ile buluşacağız” şeklinde konuştu.

DEVA Partisi Sinop İl Başkanı Yalçın, Başkan Dağlı'yı tebrik ederek, yeni dönem çalışmaları için başarı diledi.

"DERDE 'DEVA' OLMAYA HAZIRIZ"

Alaçam'ın dertlerine deva olmak için yola çıktıklarını ifade eden DEVA Partisi Alaçam İlçe Başkanı Serkan Dağlı, "Demokrasimizin ve kültürümüzün bir parçası olarak olaylara başka pencerelerden bakıyor olsakta, ortak değerimiz olan Alaçamımızı önceleyerek, ötekileştirmeden ve çözüm odaklı bir anlayış içerisinde olacağız. Bu anlamda tüm ilçe idari yönetim kadroları, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve halkımız ile istişare anlayışımızı gözeterek 'derde deva' olmaya hazırız." dedi.

"ORTAK PAYDAMIZ ALAÇAM"

Başkan Dağlı, ortak paydalarının Alaçam olduğuna dikkat çekerek, "Yerel yönetimler, insanımıza dokunma ve ortak bir payda da buluşarak ideallerimizi gerçekleştirmek için çok önemli bir fırsat. İlçe yönetimi olarak bu anlayışın, genel siyaset dilinden uzak ve çok daha etkin bir anlam içerdiğinin bilincindeyiz. Halkımızın sorunlarının, isteklerinin ve önerilerinin takipçisi olarak ilçemiz kaynakları ölçüsünde yapılması gereken her ne varsa yapmak için hep beraber buradayız. Kongremizin Alaçamıza hayırlı olmasını dilerim." diye konuştu.

Kongrenin ardından DEVA Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk, Alaçam İlçe Başkanı Dağlı, DEVA Partisi il ve ilçe yönetimleri esnaf ziyareti gerçekleştirdi.