Bafra Akmercan Deltagaz Bölge Müdürü Mustafa SEZEN’ ,Proje Müdürü M.Teoman AKYURT, Harita ve Proje Şefi Serhat AKGÜN ve Yapım Şefi Emre ŞEN , Belediye Başkanı İlyas ACAR’ı makamında ziyaret ederek,2020 yılından itibaren Alaçam’da doğalgaz çalışmalarının başlayacağını ifade ettiler.

Bölge Müdürü Mustafa SEZEN ;”17 Ekim 2019 Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Kurul kararına göre, Alaçam ve Yakakent şirketimizin Lisans alanına dahil edilmiştir.2020 yılının ilk yarısında doğalgaz çalışmalarına Alaçam’dan başlanacak olduğunu . Aynı yıl içerisinde Alaçam’a doğalgaz verilmeye başlanacağını ifade etti.

Alaçam Belediye Başkanı İlyas ACAR”; " İlçemizin doğalgaz ile kavuşması seçim çalışmalarımız ve Alaçamlı hemşerilerimize verdiğimiz en önemli söz ve projelerimizden biriydi.

Bu projemiz birçokları tarafından hayal gibi görünse de, yapmış olduğumuz çalışma ve girişimlerimiz sonucunda doğalgaz projesini hayata geçirmenin sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşamanın heyecanı içerisinde olduğunu belirti.

Başkan ACAR, bu projede emeği geçen tüm siyasilerimize yapmış oldukları destek ve katkılarından dolayı teşekkür ederken, İlçe halkımızın inşallah özellikle soba yakma derdinden kurtulacağını ve konforlu bir yaşama adım atacaklarının müjdesini verirken ilçemize hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.