Samsun’da yoldan çıkan otomobilin kaldırımdaki 1 asker ile 1 üniversite öğrencisinin ölümüne sebep olduğu kazanın sürücüsü belli oldu.
Kaza, Samsun’un Atakum ilçesi Atakent mevkisi Atatürk Bulvarı Televizyon İstasyonu Kavşağı’nda önceki gün saat 05.50’de meydana gelmiş, sürücüsü tespit edilemeyen 55 SJ 316 plakalı otomobil, yoldan çıkarak kaldırımdaki asker Onur Çakmak (22) ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi olan arkadaşı Nurullah Akkuş’a (21) çarparak ölümlerine yol açmıştı. Kazada otomobilde bulunan Murathan C. ve Uğur K. de yaralanırken, her iki genç, araç sürücüsü olmadıklarını söyleyip polise şoför olarak birbirlerinin adını vermişti.
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisi devam eden yaralılardan Murathan C.’nin suçunu kabul ettiği ve polise araç sürücüsünün kendisi olduğunu söylediği öğrenildi. Murathan C.’nin tedavisinin tamamlanmasının ardından "taksirle 2 kişinin ölümüne, kendisiyle birlikte 2 kişinin de yaralanmasına sebep olmak" suçundan Samsun Adliyesi’ne sevk edileceği öğrenildi.