Samsun’da 2 kişinin yaralandığı Kalaşnikof, MP5, tabanca ve av tüfeğinin kullanıldığı silahlı saldırıyla ilgili aranan ve yakalanarak adliyeye sevk edilen emlakçı çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olay, İlkadım ilçesi Selahiye Mahallesi Kadife Sokak’ta geçen pazar günü meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, A.S. (37), E.T. (25) ve Ç.K.’nin içinde bulunduğu otomobile silahlı saldırı düzenlendi. Silahlı 3 kişinin içinde bulunduğu otomobil, park halindeki bir otomobile çarpıp durdu. Silahlı saldırıda A.S. kafasından ağır, E.T. ise sırtından hafif yaralandı. Yaralılar başka bir araçla hastaneye götürülürken, peşinden takip eden saldırganlar bu kez Kıran Mahallesi Barış Bulvarı üzerinde yaralıların içinde bulunduğu araca Kalaşnikof ile ateş açtı. Açılan ateş sonucu kurşunlardan biri Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 4. katındaki doktor odasının camına isabet etti.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından silahlı saldırı olayına karıştıkları iddia edilen S.A. (33), M.G. (21) ve 16 yaşındaki B.A. gözaltına alındı. Polis, olayda kullanılan 1 adet Kalaşnikof, 1 adet tabanca, 2 adet tüfek ve çok sayıda mermi ele geçirdi. Olayla ilgili önceki gün adliyeye sevk edilen 3 kişi tutuklanırken, firarda olan 6 kişiden emlakçılık yapan R.G. (31) de Cinayet Bürosu ekipleri tarafından yakalandı. R.G.’nin gösterdiği yerde olayda kullanılan 1 adet MP5 otomatik silah bulundu. Olayda silah kullandığı iddia edilen emlakçı, ifadesinin alınmasının ardından bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.
Nöbetçi mahkemeye ifade veren emlakçı R.G., tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.