AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, doktorun öldürüldüğü hastaneyi ziyaret etti.
Milletvekili Fuat köktaş, olayın yaşandığı özel bir hastanenin önünde basın mensuplarına açıklamada bulundu. Milletvekili Köktaş, "Sözün bittiği yer. Daha önce çeşitli olaylarla anılan biri, doktor hanımı bıçakladı, kendisi de intihar etti. Tıp camiasının başı sağ olsun. Özellikle doktor hanımın ailesine sabırlar diliyorum. Kabul edilemez bir olay. Saldırıyı şiddetle lanetliyoruz" dedi.
Samsun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Özkan da yaptığı açıklamada, "Acımız çok büyük. Anlatmakta zorluk çekiyoruz. Beraber çalıştığım, ailece tanıştığım, çocuklarını tanıdığım, eşini tanıdığım, yıllarını sağlık hizmetine adamış özveriyle çalışan arkadaşımızdı. Üzüntümüz çok büyük. İfade sıkıntısı çekiyorum. Bu Samsun’un ikinci olayı oldu. Sözlerin bittiği noktadayım. Bu insanlar sağlık dağıtan insanlar, hayatını bu iş için adamış insanlar. Hunharca, sudan sebepler diyebileceğimiz incir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerle hayatlara son veriyor saldırgan şahıslar" diye konuştu.
DERNEKTEN KINAMA
Öte yandan, Türk Jinekoloji Derneği Samsun Şubesi Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Prof. Dr. Mehmet Bilge Çetinkaya, olayı kınadı. Çetinkaya açıklamasında, “Görevi başında vahim bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr. Dr. Aynur Dağdemir’in acı kaybından duyduğumuz üzüntüyü bildiriyor, Türk Jinekoloji Derneği Samsun Şubesi olarak yapılan saldırıyı kınıyoruz” ifadelerine yer verdi.
“KADINA ŞİDDETİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIRKEN UĞRADIĞI BIÇAKLI SALDIRI SONUCU…”
Samsun Eczacı Odası Başkanı Ecz. Onur Ferhat Karacan yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin kanayan yaraları; kadına şiddet ve öfke gün geçtikçe daha vahim boyutlara ulaşmakta, kimi zaman ölümle sonuçlanmaktadır. Söz konusu şiddet olaylarına bugün bir yenisi daha eklenmiş; Samsun’da özel bir hastanede görev yapan Opr. Dr. Aynur Dağdemir, kadına şiddeti engellemeye çalışırken uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Bu üzücü olay, toplumun sağlığını her şeyin üstünde tutarak Türkiye’nin her bir yanında gece-gündüz demeden, canla başla çalışan sağlık çalışanlarının hayatlarının ve sağlıklarının nasıl bir risk altında olduğunu göstermesi bakımından da oldukça çarpıcıdır. Eskiden savaşlarda dahi dokunulmazlığına saygı duyulan sağlık çalışanları günümüzde sürekli hedef gösterilmek suretiyle giderek kronikleşen bir şiddet sarmalının içerisinde görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Artık sağlık çalışanlarına yönelik şiddete set çekecek, bu kör şiddetin önüne geçecek nitelikte yapısal önlemlerin vakit kaybetmeden hayata geçirilmesi kaçınılmaz bir hale gelmiştir. Samsun Eczacı Odası olarak Op. Dr. Aynur Dağdemir’in ölümüyle sonuçlanan bu korkunç saldırıyı nefretle kınıyor; yetkilileri yarın çok geç olmadan sağlıklı bir toplum yapısına kavuşmak için harekete geçmeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.