Samsun’un Bafra ilçesinde 34 gün önce meydana gelen heyelanda evlerini boşaltmak zorunda kalan bir aile yardım bekliyor.
Bafra’ya bağlı Kozağzı Mahallesinde, 34 gün önce meydana gelen heyelan sonucu 58 yaşındaki Esabi Çelik’in 2 bin 350 metre kare arazisinin içinde bulunan tek katlı ev kullanılamaz hale geldi. Evinin bulunduğu alanda yağmurlardan dolayı toprak kayması olduğunu belirten Esabi Çelik, evi boşaltmak zorunda kaldıklarını ve eşyaları da bir arkadaşının deposuna geçici olarak koyduklarını ifade etti.
Maddi ve manevi olarak çok zor durumda kaldıklarını dile getiren Çelik, "1995 yılında emekli oldum. Aldığım maaşın 885 lirası evi yaptırmak için kredi çekmiştim, krediye kesiliyor. Benim elime geçen 350 lira para, bu parayla geçinmeye çalışıyorum.Heyelandan evim oturulmaz duruma gelince kaymakamlığa müracaat ettim.Kaymakamlıktan bana 500 lira yardım çıktı. Ben bu parayla nasıl evimi yaptırayım. Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyorum. Şu anda eşyalarım bir arkadaşımın deposunda. Eşimle birlikte çocuklarımın yanında kalıyorum. Bir gece birinde, bir gece birinde ama onlarında durumları ortada. Zor durumdayız" dedi.
Gözyaşlarını tutamayan Fatma Çelik, "39 yıl önce buraya gelin geldim, çocuklarımı burada büyüttüm. Eşim gurbetlerde çalıştı. Kredi çektik bu evi yaptırdık. Allah’tan gelen bir şey, ne yapalım evimiz heyelandan bu duruma geldi. Mağdur durumdayız. Şeker, tansiyon ve astım hastasıyım " diye konuştu.
Samsun Valiliği İl Afet ve Acil Durum ekipleri tarafından jeolojik etüt raporu doğrultusunda güvenlik açısından tahliye edilmesi uygun görüldüğünden evi boşaltmak zorunda kalan aile şimdi kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.