Çorum, Amasya ve Ordu illerinde evlerin kapı kilitlerinin göbeklerini kırarak altın ve para çaldıkları iddia edilen 3 kişi, hırsızlık yapmak için geldikleri Samsun’da polisin takibi sonucu yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Çorum’un Sungurlu ilçesi, Amasya’nın Merzifon ilçesi ile Ordu’nun Altınordu ilçesinde evlerin kapı kilitlerinin göbeklerini kırarak içeriye girip altın ve para çaldıkları iddia edilen 3 kişinin içinde bulunduğu 34 JD 2196 plakalı otomobil, Çorum polisi tarafından MOBESE kamerasıyla tespit edildi. Çorum’un Surgurlu ilçesinde polisten kaçan şüphelilerin içinde bulunduğu otomobilin plakası çevre il ve ilçelere bildirildi. Samsun’un Kavak ilçesinde tespit edilen hırsızlar, burada da polis ekiplerinden kaçmayı başardı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, Samsun-Ankara karayolu üzerinde tedbir aldı. Sarıışık mevkisinde polisin silah çekerek durdurduğu otomobilde bulunan S.K.(30), İ.N. (24) ve 16 yaşındaki Ö.T. gözaltına alındı. Yakalanan hırsızlık şüphelilerinin araçlarında yapılan aramada ise evlerin kapı göbeklerini kırma ve kapı açmada kullanılan çeşitli malzemeler, bıçak, çaldıkları değerlendiren 161 lira bozuk para, altın yüzük ile 30 gram esrar maddesi ele geçirildi. Söz konusu hırsızların Samsun’da ev kiraladıkları ve hırsızlık yapmak için Samsun’a gelirken yakalandıkları ortaya çıktı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen 3 kişi, sabaha karşı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Çorum’a gönderildi.